Τουρκία: Επεκτείνει για 18 μήνες τη στρατιωτική της επέμβαση στη Λιβύη

674
Επεκτείνει για 18 μήνες τη στρατιωτική

Οι κίνδυνοι και οι απειλές έρχονται από τη Λιβύη στην Τουρκία και σε ολόκληρη την περιοχή, αναφέρει η προεδρία Erdogan

Η Τουρκική προεδρία υπέβαλε το Σάββατο (12/12/2020) πρόταση στο κοινοβούλιο για 18μηνη παράταση στην ανάπτυξη στρατευμάτων στη Λιβύη.

«Οι κίνδυνοι και οι απειλές έρχονται από τη Λιβύη στην Τουρκία και σε ολόκληρη την περιοχή.

Σε περίπτωση επανεκκίνησης των επιθέσεων του λεγόμενου Εθνικού Στρατού της Λιβύης και των συγκρούσεων, τα συμφέροντα της Τουρκίας τόσο στη λεκάνη της Μεσογείου όσο και στη Βόρεια Αφρική θα επηρεαστούν αρνητικά», αναφέρει το αίτημα που υποβλήθηκε.

Στο αίτημα προστίθεται πως η ειρηνευτική διαδικασία, η κατάπαυση του πυρός και η διαδικασία του πολιτικού διαλόγου έχει μεγάλη σημασία για την Τουρκία.

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία

«Η Τουρκία, στο πλαίσιο του Μνημονίου Ασφάλειας και Στρατιωτικής Συνεργασίας που έχει υπογράψει με τη Λιβύη, θα συνεχίσει να συμβάλλει στην εκπαίδευση και τη συμβουλευτική υποστήριξη στη Λιβύη», σημειώνεται στο κείμενο.

Η πρόταση θα συζητηθεί στο κοινοβούλιο μετά τη λήξη της συζήτησης για τον προϋπολογισμό στις 18 Δεκεμβρίου.

Το 2019, η αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Άγκυρας και της Λιβύης υπέγραψαν σύμφωνο για τη στρατιωτική συνεργασία, καθώς και σύμφωνο για τα θαλάσσια σύνορα στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

Η συμφωνία μεταξύ Άγκυρας και Τρίπολης περιλαμβάνει τεχνικές πληροφορίες, υποστήριξη, ανάπτυξη, συντήρηση, επισκευή, προγραμματισμό και υλική υποστήριξη αλλά και εκπαίδευση στη χρήση οπλικών συστημάτων και εξοπλισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας