Τουρκία: Έκρηξη εξαγωγών οπλικών συστημάτων. Υπό κατάρρευση η ελληνική αμυντική βιομηχανία

2614
τουρκία

Την ώρα που το ευρώ, η υπερφορολόγηση, η λιτότητα, η ληστεία των τραπεζών και η υποχρηματοδότηση πνίγουν τις εκρηκτικές παραγωγικές και αναπτυξιακές δυνατότητες που έχουν η ελληνική οικονομία και κοινωνία, η Τουρκία εμφανίζει εξαγωγές τον τελευταίο χρόνο ύψους 161 δισ. δολαρίων και ειδικά δυναμική παρουσία στην στρατιωτική βιομηχανία, με εξαγωγές τον τελευταίο χρόνο ύψους 1,8 δισ. δολαρίων, ενώ η Ελλάδα έχει, στην ουσία, διαλύσει τον αμυντικό και βιομηχανικό της βραχίονα που είχε και εξακολουθεί να έχει μεγάλες δυνατότητες.

Aύξηση 14% παρουσίασαν οι εξαγωγές της τουρκικής αεροπορικής και αμυντικής βιομηχανίας, φθάνοντας τα 900 εκατ. δολάρια το πρώτο εξάμηνο του 2018, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το Anadolu τους τελευταίους 12 μήνες οι εξαγωγές της τουρκικής αεροπορικής και αμυντικής βιομηχανίας ανήλθαν σε 1,85 δισ. δολάρια, δίνοντας το στίγμα της made in Τurkey «άμυνας» που όπως υποστηρίζει ο Ταγίπ Ερντογάν καλύπτει το 65% των αμυντικών αναγκών της χώρας.

Συγκεντρωτικά οι εξαγωγές της Τουρκίας τους τελευταίους 12 μήνες ήταν 161,5 δισ. δολάρια και πάνω από το 1% του συνόλου προερχόταν από τον τομέα της αεροπορίας και της άμυνας.

Οι περισσότερες εξαγωγές, του τομέα, ήταν στις ΗΠΑ με 342,9 εκατ. δολάρια, ακολουθούμενες από τη Γερμανία με 116,9 εκατ. δολάρια.

Οι κρατικές και οι ιδιωτικές βιομηχανίες άμυνας της χώρας επεξεργάζονται πάνω από 600 πρότζεκτ που θα κοστίσουν περίπου 40 δισ. δολάρια, ενώ στη γραμμή παραγωγής βρίσκονται τανκς, drones, ρουκέτες μέχρι και ελικόπτερα.

1 σχόλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας