Η Δημοκρατία πρέπει να πεθάνει στη χώρα που γεννήθηκε…

1946
μέρκελ

Η υπαγωγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης και οι όροι που συνόδευσαν τη δανειακή βοήθεια, έχουν δημιουργήσει μια πραγματικότητα, η οποία πλέον, έπειτα από οκτώ χρόνια Μνημονίου, επιτρέπει τη ρήση «…αυτοί μας αξίζουν, αυτούς ψηφίζουμε»!

Η Τρόικα, σε συνεργασία με τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας, έβαλε «χέρι» στην ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων!

Μια ψυχρή ματιά στην κλιμάκωση των μέτρων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι στόχος αυτής της πολιτικής είναι η δήμευση της Ελληνικής Ιδιοκτησίας. Και αυτό είναι απόρροια συνειδητού σχεδιασμού!!! Οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται. Και θα μειωθούν κι άλλο. Η ανεργία αυξάνεται. Και θα αυξηθεί κι άλλο. Το ίδιο και τα τεκμήρια. Οι αντικειμενικές αξίες, επίσης. Οι φόρο-ελαφρύνσεις για τα στεγαστικά έχουν καταργηθεί. Ένας εργαζόμενος, το εισόδημα του οποίου έχει συρρικνωθεί δραματικά, αλλά μένει σ’ ένα σπίτι το οποίο αγόρασε όταν η οικονομική του κατάσταση ήταν διαφορετική, φορολογείται με βάση το ύψος των τεκμηρίων, το οποίο υπερβαίνει το εισόδημά του, ενώ ταυτόχρονα έχει κληθεί να πληρώσει όλα τα υπόλοιπα: έκτακτα χαράτσια που γίνονται μόνιμα, ΦΑΠ, ΕΤΑΚ, ΕΝΦΙΑ και άλλα, ων ουκ έστιν αριθμός.

Όταν σε ένα τέτοιο τοπίο κατακρήμνισης εισοδημάτων, εφιαλτικής ανεργίας και της μεγαλύτερης μεταπολεμικής ύφεσης, συνεχίζουν να επιβάλλονται όλο και περισσότεροι  φόροι στην ιδιωτική ακίνητη περιουσία, με την πλειοψηφία των πολιτών να αδυνατεί να ανταποκριθεί, διότι το εισόδημα της πλέον δεν της το επιτρέπει, η κατάληξη είναι η κατάσχεση του ακινήτου από την εφορία ή την τράπεζα ή η “εγκατάλειψή” του από τον ιδιοκτήτη του.

Τέτοιας έκτασης μαζική δήμευση ιδιωτικής περιουσίας δεν έχει προηγούμενο και πάντως, όχι σε δημοκρατίες Δυτικού Τύπου.

Αυτό που θα ακολουθήσει θα είναι τρομακτικό. Με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς η  απλοποίηση των διαδικασιών κατάσχεσης, στην οποία επέμεινε η Τρόικα, επιταχύνει την αρπαγή της ιδιοκτησίας. Η θεωρία περί εσωτερικής υποτίμησης, μέσω της πτώσης της τιμής των ακινήτων, λόγω των εκατοντάδων χιλιάδων πλειστηριασμών που θα ακολουθήσουν, εκτός από γελοία είναι και ομολογία εγκλήματος. Καταστρέφουν τις περιουσίες και τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, ενός ολόκληρου λαού, για να “πετύχει” το πρόγραμμά τους. Αφήνουν άστεγες χιλιάδες οικογένειες, επικαλούμενοι την “προσαρμογή” . Η ανατριχιαστική έξωθεν παρότρυνση προ καιρού, «…ας πουλήσουν οι Έλληνες τα σπίτια τους για να πληρωθεί το χρέος», μαρτυρεί πολλά τόσο για τις σκέψεις των δανειστών, όσο και για τις πράξεις των εγχώριων δουλοπάροικων πολιτικών…

Η ακίνητη ιδιοκτησία, εκτός από οικονομικό μαξιλάρι, αποτελούσε και πολιτικό εργαλείο, τρόπον τινά, στο βαθμό που του επέτρεπε σε μια δύσκολη στιγμή να τη χρησιμοποιήσει είτε πωλώντας τη είτε ενοικιάζοντάς τη είτε αξιοποιώντας τη με οποιονδήποτε τρόπο, διεκδικώντας ένα βαθμό αυτονομίας, που συνδιαμόρφωνε μια στάση ζωής και μια θεώρηση των πραγμάτων.

Τώρα η ζωή των Ελλήνων και η θεώρηση των πραγμάτων έχουν αλλάξει δραματικά.

Το μεγαλύτερο δράμα της κοινωνίας μας συμβαίνει δίπλα μας… Εφαρμόζεται με μαθηματική ακρίβεια και ταχύτατους ρυθμούς η πλήρης αποικιοποίηση και λεηλασία της χώρας!!!  Και μεις, από την απογοήτευση και τον θυμό στη λοιδορία του Άλλου…

Είναι πλέον στο χέρι του Ελληνικού λαού να αντισταθεί στην πολιτική που έχει ως στόχο να τον εκμηδενίσει. Εναπόκειται στους Έλληνες να αποτρέψουν τον ξεριζωμό τους από τα ίδια τους τα σπίτια και τη μετατροπή τους σε ανέστιο πληθυσμό. Οι ξένοι και οι ντόπιοι συνεργάτες τους μετρούν αντιδράσεις. Κι όσο δεν συναντούν αντίσταση, θα συνεχίζουν. Μέχρι τέλους.

Δε νοείται ούτε δικαιολογείται άγνοια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας