Σ.Λαβρόφ και Σ.Σοϊγκού αύριο στην Άγκυρα-Κρίσιμες συζητήσεις για Λιβύη-Συρία, S-400

1081
άγκυρα

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή, 14 Ιουνίου, επίσκεψη στην Τουρκία για διαβουλεύσεις σε περιφερειακά ζητήματα.

Στην Τουρκία μεταβαίνουν αύριο, Κυριακή οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Σεργκέι Σοϊγκού, αντίστοιχα.

Οι δύο υπουργοί θα έχουν διαβουλεύσεις για περιφερειακά θέματα με Τούρκους αξιωματούχους. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της τουρκικής πλευράς, στην επίσκεψη θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι του στρατού και των υπηρεσιών ασφάλειας της Ρωσίας.

Σημειώνεται ότι, η σχετική διαβούλευση είχε αποφασιστεί κατά την πρόσφατη συνομιλία των προέδρων των δύο χωρών, Βλαντίμιρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών:

«Με βάση τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν μεταξύ των προέδρων Ρωσίας και Τουρκίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν, οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέϊ Λαβρόφ και Σεγκέι Σοϊγκού, θα φτάσουν στην Τουρκία στις 14 Ιουνίου, ως επικεφαλής ρωσικής διαϋπηρεσιακής αντιπροσωπείας για να έχουν διαβουλεύσεις σε ζητήματα περιφερειακά και κοινού ενδιαφέροντος».

Πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι η Ρωσία δεν έχει κανένα συμφέρον από την περαιτέρω παράνομη και κατοχική παραμονή τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία ούτε φυσικά έχει συμφέρον από την παρουσία της Τουρκίας στη Λιβύη και την προσπάθεια της τελευταίας να καταστήσει αυτή τη χώρα προτεκτοράτο της.

Ας ελπίσουμε ότι Λαβρόφ και Σοϊγκού κατά τις συζητήσεις τους στην Άγκυρα θα πιέσουν για τον σεβασμό των Συμφωνιών και την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από τη Συρία αλλά και για την ανακοπή των επιχειρήσεων των μισθοφόρων της Τουρκίας στη Λιβύη και την αποδοχή των προτάσεων της Αιγύπτου για εκεχειρία σε αυτήν τη χώρα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας