Σφοδρές μάχες μαίνονται στην Τρίπολη της Λιβύης

1292
τρίπολη

Σφοδρές μάχες διεξάγονται από χθες, Σάββατο 25 Μαΐου, στην πρωτεύουσα της Λιβύης, καθώς δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ έκαναν νέα προσπάθεια να προελάσουν στην Τρίπολη, έδρα της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ).

Ο αυτοανακηρυγμένος Λιβυκός Εθνικός Στρατός (ΛΕΣ) του Χάφταρ άρχισε ευρείας κλίμακας επιχείρηση για να κυριεύσει την Τρίπολη στις 4 Απριλίου, αλλά δεν μπόρεσε να διαπεράσει τις αμυντικές θέσεις στο νότιο τμήμα της πόλης.

Ο ΛΕΣ εξαπέλυσε νέα έφοδο το πρωί του Σαββάτου, προσπαθώντας να προελάσει στο δρόμο από το παλιό αεροδρόμιο, σε νότιο προάστιο, προς το κέντρο της πόλης, πάντως δεν σημείωσε πρόοδο, είπαν κάτοικοι.

Από την έναρξη της επίθεσης των δυνάμεων του στρατάρχη Χάφταρ στις 4 Απριλίου, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 510 άνθρωποι, χιλιάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί, 75.000 έχουν εκτοπιστεί, ενώ χιλιάδες μετανάστες έχουν παγιδευτεί μέσα σε κέντρα κράτησης. Ορισμένα νότια προάστια έχουν ισοπεδωθεί. Σχολεία έχουν κλείσει, οικογένειες έχουν χωριστεί στη μία και στην άλλη πλευρά του μετώπου, ενώ οι διακοπές της ηλεκτροδότησης είναι συχνές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας