Συρία: Το ISIS πήγε να βγάλει από φυλακή 3.500-τζιχαντιστές-Απέτυχε σκοτώθηκαν 39

664
Το ISIS πήγε να βγάλει από φυλακή

Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν σε φυλακή στη Συρία που διοικείται από Κούρδους σε μια προσπάθεια να απελευθερώσουν τρόφιμους τζιχαντιστές.

Ωστόσο, η προσπάθεια των Μελών του Ισλαμικού Κράτους δεν στέφθηκε με επιτυχία. Μάλιστα, 39 από αυτούς έχασαν τη ζωή τους κατά τις μάχες με τις κουρδικές δυνάμεις, όπως μετέδωσε σήμερα (21/1) το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση, οι τζιχαντιστές αυτοί σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μέσα και γύρω από τη φυλακή του Γκουαϊράν, που βρίσκεται στην πόλη Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία, ενώ οι κουρδικές δυνάμεις προσπαθούσαν να εμποδίσουν τους κρατούμενους να δραπετεύσουν.

Η φυλακή του Γκουαϊράν στεγάζει 3.500 κρατούμενους, που θεωρούνται ύποπτοι ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους και μέλη της ηγεσίας της τζιχαντιστκής οργάνωσης.

Με επικεφαλής την Κουρδική Πολιτοφυλακή YPG, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ανέφεραν ότι η απόπειρα απόδρασης ματαιώθηκε. Το περιστατικό συνέπεσε με ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο που έπεσε στην είσοδο της φυλακής του Γκουαϊράν, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις που κρατούνται μαχητές του ΙΚ στην ημιαυτόνομη αυτή περιοχή.

Υπήρξαν ορισμένες ανεπιβεβαίωτες αναφορές για κρατούμενους που σκοτώθηκαν στην ανταρσία που προκλήθηκε πριν από την επίθεση, στην τελευταία χρονικά προσπάθεια για απόδραση από τις φυλακές.

Σύμφωνα με τις κουρδικές Αρχές, περισσότερες από 50 εθνικότητες τροφίμων βρίσκονται στις φυλακές αυτές που φιλοξενούν περισσότερους από 12.000 υπόπτους για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος. Οι χώρες καταγωγής τους κυμαίνονται από τη Γαλλία έως την Τυνησία, ωστόσο ο επαναπατρισμός δεν προχωρά, υπό τον φόβο μιας δημόσιας αντίδρασης.

Ωστόσο, συγγενείς ορισμένων κρατουμένων λένε ότι μεταξύ αυτών βρίσκονται μικρά παιδιά και άλλοι που συνελήφθησαν με ασήμαντες κατηγορίες ή για ανυπακοή στην πολιτική στρατολόγησης στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας