Συναγερμός στις Φιλιππίνες: «Ξύπνησε» το ηφαίστειο Ταάλ

936
φιλιππίνες

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του αεροδρομίου στις Φιλιππίνες, οι αφίξεις στο αεροδρόμιο της Μανίλα βρίσκονται «σε αναμονή», αφού το ηφαίστειο του Ταάλ άρχισε να εκτοξεύει τέφρα.

Το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας της χώρας έχει αυξήσει το επίπεδο συναγερμού από το τρία στο τέσσερα εν μέσω της συνεχιζόμενης αναταραχής στο ηφαίστειο Ταάλ.

Νωρίτερα, ο διευθυντής του αεροδρομίου της Μανίλα δήλωσε ότι οι πτήσεις αναστέλλονται προσωρινά από το αεροδρόμιο μετά την έκρηξη τέφρας από το ηφαίστειο. Οι αναχωρήσεις πτήσεων τέθηκαν επίσ​ης σε αναμονή, πρόσθεσε ο διευθυντής.

Σύμφωνα με το CNN των Φιλιππίνων, οι αρχές της χώρας έχουν ξεκινήσει την εκκένωση τριών πόλεων στην επαρχία Μπατάνγκας, με πληθυσμό άνω των 80.000 κατοίκων.

​Το ηφαίστειο Ταάλ, το οποίο είναι ένα δημοφιλές τουριστικό σημείο, άρχισε να «βγάζει» τέφρα νωρίς την Κυριακή. Το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων δήλωσε ότι «το ηφαίστειο έχει εκδηλώσει αυξημένη δραστηριότητα σε τουλάχιστον πέντε σημεία μέσα στον κύριο κρατήρα».

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν μοιραστεί φωτογραφίες και βίντεο από την αναταραχή του ηφαιστείου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

https://twitter.com/ricuuuuuuuhh/status/1216316661352894464

https://twitter.com/tweet_022/status/1216316595137417216

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας