Σαν σήμερα παραδόθηκε η ναζιστική Γερμανία

1699
ναζιστική

Στις 8 Μαΐου του 1945 στις 23:01, στο προάστιο Κάρλσχορστ του Βερολίνου, οι πληρεξούσιοι της Γερμανικής Ανώτατης Διοίκησης υπέγραψαν την άνευ όρων συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας.

Στο προάστιο Κάρλσχορστ του Βερολίνου στις 8 Μαΐου του 1945 υπογράφηκε η άνευ όρων συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας. Στις 23:01 οι πληρεξούσιοι της Γερμανικής Ανώτατης Διοίκησης στρατάρχης Κάιτελ, ναύαρχος Φρίντεμπουργκ και στρατηγός της αεροπορίας Στουμπφ, υπέγραψαν ενώπιον των αντιπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων της Σοβιετικής Ενωσης στρατάρχη Γ.Κ. Ζούκοφ, της Αγγλίας στρατάρχη Τέντερ, των ΗΠΑ στρατηγού Σπάατς και της Γαλλίας στρατηγού ντε Λατρ ντε Τασινί την Πράξη για τη χωρίς όρους συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας.

Όταν η συνθηκολόγηση τέθηκε σε ισχύ είχε ήδη ξημερώσει στη Μόσχα η 9η Μαΐου, όπως και στις χώρες που ανήκουν στην Κοινοπολιτεία των Ανεξάρτητων Κρατών, (ΚΑΚ). Η Ημέρα της Νίκης εορτάζεται με μία ημέρα διαφορά.

Με την υπογραφή της συνθηκολόγησης η γερμανική κυβέρνηση παρέδωσε όλες τις ένοπλες δυνάμεις σε ξηρά, θάλασσα και αέρα που είχε στη κατοχή της. Η συνθηκολόγηση συντάχθηκε στα ρωσικά, γερμανικά και αγγλικά και περιείχε 14 άρθρα. Η υπογραφή του πρωτόκολλου σήμανε το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας