Ρωσοτουρκικές διαφωνίες για Συρία-Λιβύη προκαλούν αιφνίδια αναβολή επίσκεψης Λαβρόφ-Σοϊγκού στην Πόλη

2226
συρία

Οι Ρώσοι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας δεν θα επισκεφθούν την Τουρκία όπως είχε προγραμματιστεί σήμερα, σύμφωνα με δήλωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, μεταδίδουν το μεσημέρι της Κυριακής τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αποφάσισαν σε τηλεφωνική κλήση ότι οι διαπραγματεύσεις για τη Λιβύη και τη Συρία θα διατηρηθούν από τους υφυπουργούς Εξωτερικών τις προσεχείς ημέρες.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, και ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, επρόκειτο να επισκεφθούν σήμερα αιφνιδίως την Τουρκία, προκειμένου να συναντηθούν με τους Τούρκους ομολόγους τους, Τσαβούσογλου και Ακάρ, στην Κωνσταντινούπολη, όπως είχε μεταδώσει η ανταποκρίτρια του Open, Μαρία Ζαχαράκη.

Oι πληροφορίες ανέφεραν ότι θα έφταναν το μεσημέρι στην Τουρκία και οι συνομιλίες θα κρατούσαν μέχρι αργά το απόγευμα, ενώ δεν αναμενόταν συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν.

Οι συνομιλίες χαρακτηρίζονται κρίσιμες, καθώς αναμένετο να συζητηθεί η κατάσταση στη Συρία και το μέλλον της Λιβύης, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα της βόρειας Αφρικής .

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από πλευράς Ρωσίας.

Ανώνυμες πηγές στην Πόλη έκαναν λόγο για σοβαρές διαφωνίες που ανέκυψαν μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, με την Άγκυρα να δυσανασχετεί έντονα απέναντι στις προσπάθειες και πιέσεις της Μόσχας  για να σταματήσουν οι τουρκικές επεμβάσεις στη Λιβύη και οι τουρκικές παραβιάσεις της Συμφωνίας στη Συρία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας