Π.Ο.Θ.Α: Διεκδικούμε την άμεση εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης

276
Διεκδικούμε την άμεση εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης

ΝΕΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Διεκδικούμε την άμεση εφαρμογή της ΣΣΕ της ΕΛΣ που έχει ήδη υπογραφεί

Δεύτερη κινητοποίηση σε διάστημα λίγων ημερών πραγματοποίησε την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου- αυτή τη φορά στο Υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης – αντιπροσωπεία των Σωματείων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Π.Ο.Θ.Α., με θέμα την άρνηση επικύρωσης της Συλλογικής Σύμβασης της ΕΛΣ.

Στη διάρκεια της διαμαρτυρίας στο ΥΠΟΙΚ οι εκπρόσωποι των Σωματείων συναντηθήκαμε με τον Διευθυντή του Γραφείου και τη Νομική Σύμβουλο του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, όπου μας  παρέπεμψαν για το αίτημα στον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη (ως αρμόδιο για τα θέματα ΣΣΕ).

Από την πλευρά μας απαντήσαμε ότι η διαπραγμάτευση για την υπογραφή ΣΣΕ θα έπρεπε να αφορά μόνο στη διοίκηση και στους εργαζομένους της ΕΛΣ, χωρίς την παρέμβαση του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ αρνούμενοι να υποπέσουμε στη διελκυστίνδα της μετάθεσης των ευθυνών μεταξύ των Υπουργείων και Διοίκησης, ζητήσαμε  άμεσα να τηρηθούν οι δεσμεύσεις που απορρέουν από τη ΣΣΕ που έχει υπογραφεί.

Παράλληλα προειδοποιήσαμε ότι οι εργαζόμενοι της ΕΛΣ, που βρίσκονται σε αναβρασμό, θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους  μέχρι την εφαρμογή της ΣΣΕ.

Την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου το πρωί θα συναντηθούμε για το ίδιο θέμα με εκπροσώπους του Κ.Κ.Ε. και την ίδια ημέρα το μεσημέρι με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Θ.Α.

        Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ                                ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΟΝΔΡΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας