Πότε θα είναι έτοιμη η νέα Αγιά Σοφιά της Συρίας;

265
Πότε θα είναι έτοιμη η νέα Αγιά Σοφιά

Τον περασμένο Σεπτέμβριο μπήκαν τα θεμέλια για την νέα Αγιά Σοφιά στην Συρία στα πρότυπα του μεγαλοπρεπούς ναού της Κωνσταντινούπολης που πρόσφατα μετατράπηκε σε τζαμί από το καθεστώς Ερντογάν.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορείς σχετικά με τις εργασίες, ο χριστιανικός ναός, ο οποίος εμπνεύστηκε από τη διάσημη Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, που ιδρύθηκε το περασμένο φθινόπωρο στην πόλη της Σκαλμπία στην επαρχία Χαμά της Συρίας, προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2021. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε στους δημοσιογράφους ο διοικητής της πολιτοφυλακής της πόλης Nabil Abdallah.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην πόλη, που είναι ένα από τα κέντρα του χριστιανισμού στην αραβική δημοκρατία, αυτός ο ναός θα γίνει όχι μόνο εκκλησία, αλλά και μνημείο για τους νεκρούς στρατιώτες και τοπικούς πολιτοφύλακες που υπερασπίστηκαν τη Σκαλμπία από επιθέσεις για αρκετά χρόνια.

«Έγινε η ιδέα να δημιουργηθεί η Εκκλησία της Αγίας Σοφίας ώστε να υπάρχει ιερός τόπος εδώ. Για να μπορούν οι άνθρωποι να προσεύχονται, και εδώ θα τιμηθεί η μνήμη των νεκρών. Εδώ, σε αυτόν τον ιερό τόπο, θα υπάρχουν δύο μνημεία – ένα αφιερωμένο στους πεσόντες ήρωες του συριακού στρατού, το δεύτερο – στους νεκρούς Ρώσους στρατιώτες που έδωσαν τη ζωή τους για να πολεμήσουν την τρομοκρατία. Η εκκλησία θεμελιώθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2020, σκοπεύουμε να ολοκληρώσουμε την κατασκευή έως τις 17 Ιουλίου 2021 “, δήλωσε ο Αμπνταλάχ, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti .

Ο ναός χτίζεται σε γη που ανήκει στον Αμπντάλαχ, με ιδιωτικά κεφάλαια, ως επί το πλείστον, από τον ίδιο. Πριν από το ξέσπασμα του πολέμου, ήταν επιτυχημένος επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης πλυντηρίου αυτοκινήτων, βενζινάδικου και άλλων μικρών επιχειρήσεων προτού ηγηθεί των τοπικών εθνικών αμυντικών δυνάμεων ενάντια στους τρομοκράτες.

Η Skalbia δέχθηκε επίθεση από μαχητές από την αρχή της ένοπλης σύγκρουσης στη Συρία το 2011. Μαζί με τον κυβερνητικό στρατό, η τοπική πολιτοφυλακή κράτησε την πόλη για αρκετά χρόνια, Στη Σκαλμπία, περισσότεροι από τέσσερις χιλιάδες πρόσφυγες που εγκατέλειψαν τις περιοχές που ελέγχονταν από τους μαχητές βρήκαν επίσης καταφύγιο.

Η Σκαλμπία υπήρξε από καιρό ένα από τα κύρια κέντρα του Ορθόδοξου Χριστιανισμού στην κυρίως Ισλαμική Συρία. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους για την αυξημένη προσοχή των τζιχαντιστών στην πόλη και τις ιδιαίτερα επίμονες προσπάθειες να την καταλάβουν από την αρχή του πολέμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας