Πτολεμαΐδα: Ξύλο και χημικά ενάντια στους εργαζόμενους. Φυγαδεύτηκαν Κ.Χατζηδάκης και Α.Γεωργιάδης

1757
πτολεμαΐδα

Ξύλο και χημικά από τα ΜΑΤ σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Πτολεμαΐδα, ενάντια σε διαμαρτυρόμενους εργαζόμεους της ΔΕΗ και πολίτες κατά τη διάρκεια ημερίδας  του ΥΠΕΝ, για την απολιγνιτοποίηση, όπου μίλησαν μεταξύ άλλων οι υπουργοί Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης.

Έξω από το χώρο του ξενοδοχείου πραγματοποιήθηκε διαδήλωση ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για ξεπούλημα και βίαιη απολιγνιτοποίηση της ΔΕΗ, πράγμα που εξωθεί χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο και στην καταστροφή, χωρίς εναλλακτικές λύσεις, δύο περιοχές της χώρας, της Πτολεμαΐδας και της Μεγαλόπολης.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης,σημειώθηκαν έντονες συγκρούσεις  όταν οι διαδηλωτές προχώρησαν στην εξώπορτα του ξενοδοχείου και τα ΜΑΤ τους επιτέθηκαν κάνοντας ευρεία χρήση δακρυγόνων.

Πηγή εικόνας e-ptolemeos.gr

Πηγή εικόνας kozani.tv 

Έξω από το χώρο παραμένει ισχυρή αστυνομική δύναμη και δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ Χατζηδάκης και Γεωργιάδης, από τον φόβο των διαδηλωτών φυγαδεύτηκαν από την πίσω πόρτα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την άφιξή του χθες στην Πτολεμαΐδα, και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο λιγνίτη της ΔΕΗ «Πτολεμαΐδα V»,  ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, έγινε δέκτης επεισοδιακής υποδοχής : Συνδικαλιστές και εργαζόμενοι της ΔΕΗ, έδειξαν ότι διαφωνούν με τα κυβερνητικά σχέδια για την επιχείρηση, υποδεχόμενοι τον υπουργό με γιουχαΐσματα, πανό, μαύρες σημαίες και συνθήματα, με βασικό το «Κάτω τα χέρια από την ΔΕΗ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας