Πρωτοφανείς συγκρούσεις αστυνομίας-διαδηλωτών στο Παρίσι

978
Πρωτοφανείς συγκρούσεις αστυνομίας

Ημέρες «κίτρινων γιλέκων» θύμισαν οι διαδηλώσεις του Σαββάτου στη Γαλλία, όπου χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν την αντίθεσή τους κατά του νόμου της «συνολικής ασφάλειας» με τις οδομαχίες να είναι άνευ πορηγουμένου και τις μολότοφ να πέφτουν “βροχή”.

Οι αύρες εμφανίστηκαν στο κέντρο του Παρισιού για να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος ενώ στις φλόγες έχουν παραδοθεί δεκάδες κτίρια μεταξύ αυτών και η Τράπεζα της Γαλλίας.

Ο Εμανουέλ Μακρόν σε πρόσφατη μάλιστα δήλωσή του, μετά από εικόνες αστυνομικής βίας είπε πως προκαλούν «ντροπή» και δηλώνει ότι θα δημιουργήσει μια επιτροπή.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της μη κυβερνητικής οργάνωσης, Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, Κριστόφ Ντελουάρ, για το συγκεκριμένο ζήτημα είχε συνάντηση με τον γάλλο πρωθυπουργό, Ζαν Καστέξ, ενώ το πρωθυπουργικό γραφείο επιβεβαίωσε, με ανακοίνωση του, ότι πρόθεσή της γαλλικής κυβέρνησης είναι η ανεξάρτητη επιτροπή, που θα συσταθεί, να προτείνει μια νέα εκδοχή του νομοσχεδίου.

Όπως αναφέρει η πρωθυπουργική ανακοίνωση, στην επιτροπή θα συμμετάσχουν δικαστές και «εγνωσμένης αξίας προσωπικότητες» ,ενώ οι πρώτες της εισηγήσεις αναμένεται να δοθούν στα τέλη Δεκεμβρίου, ενόψει της συζήτησης του νομοσχεδίου από την Γερουσία.

 

https://twitter.com/BlackJaguar8888/status/1332773669735714817

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας