Προσφυγικό: Οι 7 στους 10 Έλληνες τάσσονται υπέρ της υποδοχής προσφύγων

942
τάσσονται
Σύμφωνα με την έρευνα, το 92% των Ελλήνων επικρίνει τις Βρυξέλλες για τον χειρισμό της προσφυγικής κρίσης – Τι δείχνει η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Pew Research Center.

Το συγκεκριμένο συμπέρασμα προκύπτει με βάση νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Pew Research Center, που διενεργήθηκε το διάστημα Μαΐου – Ιουνίου.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, παρά την άνοδο εθνικιστικών και αντιμεταναστευτικών κομμάτων, η δημοσκόπηση δείχνει ότι το 80% των ενηλίκων στην Ισπανία, την Ολλανδία, τη Γερμανία και τη Σουηδία συμφωνούν με τη φιλοξενίαπροσφύγων οι οποίοι φεύγουν από τις χώρες τους για να γλιτώσουν από τη βία και τον πόλεμο.
Υψηλά είναι επίσης τα ποσοστά στη Γαλλία (79%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (74%).

Τα αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ιταλία

Η Ουγγαρία είναι η χώρα με το μικρότερο ποσοστό αποδοχής

Όπως ίσως αναμενόταν η χώρα με το μικρότερο ποσοστό αποδοχής είναι η Ουγγαρία (32%), πολύ μακριά από την Πολωνία όπου σχεδόν ένας στους δύο (49%) δέχεται να φιλοξενήσει η χώρα του πρόσφυγες.

Επικρίσεις κατά των Βρυξελλών 

Η δημοσκόπηση καταδεικνύει επίσης ότι πολλοί Ευρωπαίοι επικρίνουν τις Βρυξέλλες για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την κρίση: το 92% των Ελλήνων -η χώρα μας είναι πρώτη στο συγκεκριμένο ζήτημα-, το 78% των Ιταλών και το 66% των Γερμανών και των Βρετανών αποδοκίμασαν τη διαχείριση του θέματος από την ΕΕ.

Το υψηλότερο ποσοστό επιδοκιμασίας καταγράφεται στην Ολλανδία (37%), αν και στη χώρα αυτή η πλειοψηφία (58%) επίσης αποδοκιμάζει την πολιτική των Βρυξελλών.

Πέραν της Ευρώπης, οι Μεξικανοί (79%), οι Καναδοί (74%) και οι Αυστραλοί (72%) δέχονται να φιλοξενήσουν οι χώρες τους πρόσφυγες και ακολουθούν με επίσης υψηλά ποσοστά οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία (66%).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας