“Κίτρινα γιλέκα”: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις ενάντια στην αύξηση της τιμής καυσίμων

1088
κίτρινα

Άγρια καταστολή από τις δυνάμεις της αστυνομίας: 170 συλληφθέντες και 54 τραυματίες διαδηλωτών

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις, για τρίτο σερί Σαββατοκύριακο, των ”Κίτρινων γιλέκων” που για ακόμη μια φορά συγκεντρώθηκαν στους κεντρικούς δρόμους του Παρισιού για να εκφράσουν την αγανάκτηση τους απέναντι στην αύξηση των τιμών των καυσίμων αλλά και γενικότερα στις οικονομικές πολιτικές της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Μακρόν.

Οι διαδηλωτές με τα φωσφορίζοντα κίτρινα γιλέκα με σύνθημα “Μακρόν παραιτήσου” συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας.

Όμως, παρά το ειρηνικό ξεκίνημα με καθιστή διαμαρτυρία των «κίτρινων γιλέκων» γύρω από την Αψίδα, όπου τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο, στη συνέχεια στην προσπάθεια τους να σπάσουν τον κλοιό της αστυνομίας γύρω από τα Ηλύσια Πεδία, ήρθαν αντιμέτωποι με την βίαιη καταστολή των αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες κατέφυγαν σε αλόγιστη χρήση δακρυγόνων, βομβών κρότου λάμψης αλλά και κανονιών νερού κατά των διαδηλωτών.

Σύμφωνα με το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο , η αστυνομία προέβη σε 170 συλλήψεις με την κατηγορία της ”παρακίνησης βίαιων επεισοδίων”, ενώ υπήρξαν 65 τραυματίες εκ των οποίων οι 11 είναι αστυνομικοί.

Σύμφωνα, επίσης, με τις ίδιες αναφορές, η αστυνομία προέβη σε έλεγχο στοιχείων, αλλά και τσαντών που είχαν οι διαδηλωτές, καθώς έφταναν στην περιοχή των διαδηλώσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας