Πορεία χιλιάδων προσφύγων στη Μυτιλήνη. Απάντηση με βροχή δακρυγόνων

1006
πορεία

Οι περίπου 2.000 αιτούντες άσυλο φωνάζουν το σύνθημα «Azadi- Azadi» (σ.σ. «ελευθερία»), διαμαρτυρόμενοι ενάντια στον πολύμηνο εγκλωβισμό τους.

Πορεία από τον καταυλισμό της Μόριας προς τη Μυτιλήνη πραγματοποιούν περισσότεροι από 2.000 αιτούντες άσυλο από το Αφγανιστάν, ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ κάνουν προσπάθεια να τους ανακόψουν.

Οι διαδηλωτές ανάβουν φωτιές σε χωράφια πλησίον της ΔΕΗ, ενώ γίνεται ρίψη δακρυγόνων, σύμφωνα με πληροφορίες του stonisi.gr, που αναφέρει ότι οι ΜΚΟ ετοιμάζουν για εκκένωση τον καταυλισμό Καρά Τεπέ εξαιτίας των χημικών.

Οι αιτούντες άσυλο ζητούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και επιτάχυνση των διαδικασιών, ενώ η αστυνομία έκανε προσπάθεια να ανακόψει την πορεία τους προς τη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο μέσο, έγινε χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης όταν περίπου 500 διαδηλωτές διέφυγαν από τα στενά, ενώ 1500 έχουν μπλοκαριστεί από διμοιρίες των ΜΑΤ καθώς η αστυνομία επιχειρεί να ανακόψει τους διαδηλωτές από το να φτάσουν στη Μυτιλήνη.

Πάνω από 18.750 αιτούντες άσυλο από τους οποίους 1.150 ανήλικοι και ασυνόδευτοι μένουν συνολικά, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, στον καταυλισμό, ο οποίος εκτείνεται στα κατειλημμένα ιδιωτικά κτήματα γύρω από το ΚΥΤ. Χιλιάδες εξακολουθούν να μην έχουν ρεύμα στις σκηνές τους.

Μόρια - διαδήλωση - μετανάστες

Μόρια - διαδήλωση - μετανάστες

Μόρια - διαδήλωση - μετανάστες

Μόρια - διαδήλωση - μετανάστες

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας