Ποιοι κυριαρχούν στον κόσμο! Μπέζος-Φτωχότερος κατά 13,5δισ.δολάρια σε μία μόνο μέρα

382
Ποιοι κυριαρχούν στον κόσμο

Οι τεχνολογικοί κολοσσοί και οι κολοσσοί που διευθύνουν τις διεθνείς πλατφόρμες, όλοι Αμερικάνικοι, με τους αμύθητους τζίρους και τα αμύθητα κέρδη, ελέγχουν και κυριαρχούν σήμερα στον κόσμο.

Η μείωση της προσωπικής του περιουσίας ήρθε σαν αποτέλεσμα της ελεύθερης πτώσης στην μετοχή της Amazon κατά 7,2%, μετά τα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα β’ τριμήνου.

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά 13,5 δισ. δολάρια από την προσωπική του περιουσία έχασε σε μια μέρα ο Τζεφ Μπέζος, λόγω της ελεύθερης πτώσης της μετοχής της Amazon, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα της εταιρείας για το δεύτερο τρίμηνο.

Τα έσοδα του τεχνολογικού κολοσσού ξεπέρασαν για τρίτο διαδοχικό τρίμηνο το όριο των 100 δισ. δολαρίων, στα 113,08 δισ. όμως η αγορά δεν έμεινε ευχαριστημένη καθώς κινήθηκαν ελαφρά κάτω από τις εκτιμήσεις που τα ήθελαν στα 115,2 δισ. δολάρια. Έτσι, η μετοχή του ομίλου έχασε 7,2% στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, πέφτοντας στα 3.339 δολάρια.

Η πτώση αυτή επηρέασε προφανώς και την προσωπική περιουσία του Μπέζος, η οποία μειώθηκε στα 193,6 δισ. δολάρια. Αν και ο τίτλος του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη δεν κινδυνεύει, καθώς σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index, παραμένει κατά 8 δισ. δολάρια πιο πλούσιος από τον Έλον Μασκ της Tesla.  Και βέβαια ο 57χρονος δισεκατομμυριούχος μπορεί να παρηγορηθεί αναπολώντας τις μοναδικές στιγμές που έζησε πρόσφατα, αγναντεύοντας τη Γη από ψηλά, κατά το  πρώτο του ταξίδι με την Blue Origin στο διάστημα.

Πάντως, η εβδομάδα γενικά δεν εξελίχτηκε τόσο καλά για τους Αμερικανούς τεχνολογικούς μεγιστάνες. Αν και τα καλά αποτελέσματα της Alphabet, ώθησαν ανοδικά την μετοχή της ευνοώντας την προσωπική περιουσία των συνιδρυτών της Google, του Σεργκέι Μπριν και του Λάρι Πέιτς, τα ισχυρά αποτελέσματα της Microsoft και του Facebook δεν μεταφράστηκαν σε σημαντική ώθηση για τις μετοχές τους. Μάλιστα, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, που πέρασε μεγάλο μέρος της εβδομάδας προβάλλοντας το όραμα του για το μέλλον του FB, έγινε φτωχότερος κατά 5,4 δισ. δολάρια μέσα σε μία συνεδρίαση, καθώς η μετοχή της εταιρείας κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση της εδώ και σχεδόν δύο μήνες λόγω της ανησυχίας των επενδυτών για την πορεία των διαφημιστικών της πωλήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας