ΠΟΕΔΗΝ για κατάρρευση ψευδοροφής Ευαγγελισμού: «Στα μέτρα προστασίας χρειάζεται και κράνος»

478
κατάρρευση ψευδοροφής Ευαγγελισμού

«Πόσοι συνάδελφοι πρέπει να τραυματισθούν, να κινδυνέψει η ζωή τους για να γίνει συντήρηση των νοσοκομείων;» αναρωτιέται ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος περιέγραψε τα όσα συνέβησαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου κατέρρευσε η ψευδοροφή στην κουζίνα (για τους ασθενείς της Μονάδας Μεταμοσχευμένων Νεφροπαθών), με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο εργαζόμενες τραπεζοκόμοι.

Όπως είπε ο κ.Γιαννάκος η μία γυναίκα τραυματίστηκε πιο σοβαρά (έχει κακώσεις στο κεφάλι και στον αυχένα), αλλά νοσηλεύεται ευτυχώς εκτός κινδύνου, ενώ η άλλη τραυματίστηκε πιο ελαφριά (στα πόδια).

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως έχει αναδειχθεί πολλές φορές η επικινδυνότητα του κτιριακού εξοπλισμού των νοσοκομείων λόγω έλλειψης κονδυλίων, ενώ αναρωτιέται «πόσοι συνάδελφοι πρέπει να τραυματισθούν, να κινδυνέψει η ζωή τους για να γίνει συντήρηση των νοσοκομείων; Δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο».

Και με εμφανώς σαρκαστική διάθεση σχολιάζει: «Μάλλον στα μέτρα προστασίας θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και κράνος. Περαστικά στους συναδέλφους».

Η δήλωση του Μιχάλη Γιαννάκου:

«Σήμερα το μεσημέρι στις 12 στον Ευαγγελισμό, στη Μονάδα Μεταμόσχευσης Οργάνων, στο 2ο όροφο του παλαιού κτιρίου στην κουζίνα που είναι εντός της Μονάδας κατέρρευσε η ψευδοροφή, μεγάλου βάρους. Στην κουζίνα εκείνη την ώρα βρίσκονταν δύο τραπεζοκόμες, οι οποίες είχαν κλείσει τη πόρτα της κουζίνας να ετοιμάσουν το φαγητό των ασθενών.

Όταν άκουσαν τον θόρυβο πρόλαβε η μία και άνοιξε την πόρτα και αυτό τους έσωσε, γιατί η ψευδοροφή βρήκε εμπόδιο στην πόρτα. Καταπλακώθηκαν όμως οι τραπεζοκόμες και τραυματίσθηκαν. Η μία συνάδελφος πιο σοβαρά, νοσηλεύεται ευτυχώς εκτός κινδύνου. Η άλλη συνάδελφος πιο ελαφριά. Περιποιήθηκαν τα τραύματά της και πήγε σπίτι της με αναρρωτική άδεια.

Πόσες φορές δεν έχουμε αναδείξει την επικινδυνότητα του κτιριακού εξοπλισμού των νοσοκομείων λόγω έλλειψης κονδυλίων; Πόσοι συνάδελφοι πρέπει να τραυματισθούν, να κινδυνέψει η ζωή τους για να γίνει συντήρηση των νοσοκομείων; Δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο. Μάλλον στα μέτρα προστασίας θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και κράνος. Περαστικά στους συναδέλφους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας