Πλειστηριασμοί: Νέα δίκη Λαφαζάνη. Καλείται μέσα στην κρίση(!), Μ.Πέμπτη(!) σε ανάκριση!

4511
φτωχών

Τη στιγμή που η Γερμανία και η Τρόικα (κομψότερα”Θεσμοί”) απαγορεύουν στους πολιτικούς “υπαλλήλους” τους στην Αθήνα, παρά την κρίση και τη συντριβή των εισοδημάτων, κάθε παράταση και αυτών των ελάχιστων ιχνών προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, επιδιώκοντας το ξεσπίτωμα φτωχών νοικοκυριών και την περιστολή της ιδιοκατοίκησης στη χώρα μας, την ίδια ώρα τα κέντρα εξουσίας, με ιδιαίτερο μένος και εκδικητικότητα, στήνουν νέα δίκη(έχει χαθεί ο αριθμός τους…) σε βάρος του Παναγιώτη Λαφαζάνη για τους αγώνες του για την προάσπιση της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της μικρής ακίνητης περιουσίας.

Συγκεκριμένα, το αμαρτωλό, παρα-συνταγματικό και παραθεσμικό, εμφυλιακού τύπου τμήμα της Γενικής Ασφάλειας υπό τον βαρύγδουπο και κακεντρεχή τίτλο, άκουσον-άκουσον, “Τμήμα για την Προστασία του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματοςκαλεί, παρά την κρίση πανδημίας και κατά πρωτοφανή τρόπο, ανήμερα την Μεγάλη Πέμπτη (16/4), στις 9.30 π.μ, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να απολογηθεί για κατηγορίες που αφορούν πάλι τον μισό Ποινικό Κώδικα σχετικά με τη συμμετοχή του σε αγωνιστική κινητοποίηση κατά πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, που διεξάγονταν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών στις 29/11/2017 και οι οποίοι λόγω της κινητοποίησης  ανεστάλησαν.

Προξενεί κατάπληξη το γεγονός ότι ενώ τα Δικαστήρια είναι κλειστά, οι δικηγόροι δεν εργάζονται και οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν, το μόνο που φαίνεται να δουλεύει ασταμάτητα σε αυτή τη χώρα είναι το τμήμα της Γενικής Ασφάλειας για την “Προστασία του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος” προκειμένου να προωθεί διώξεις κατά όσων αγωνίζονται για τους πλειστηριασμούς και χωρίς καμία ντροπή συνεχείς διώξεις ειδικά ενάντια στον Παναγιώτη Λαφαζάνη με την γνωστή ιστορική αγωνιστική διαδρομή του στους δημοκρατικούς και κοινωνικούς αγώνες αυτής της χώρας.

Οι αστήρικτες και γελοίες κατηγορίες που αποδίδονται σε βάρος του Παναγιώτη Λαφαζάνη με το έγγραφο που εστάλη το Σάββατο (11/4) παραμονή της Κυριακής των Βαΐων, αφορούν α’ διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας από κοινού, άρθρα 45, 168 &1 του Ποινικού Κώδικα, β’ διατάραξη κοινής ειρήνης, άρθρα 45, 189 &1 , 189 &2 του Ποινικού Κώδικα και γ’ επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού τετελεσμένη και σε απόπειρα άρθρα 42, 45, 308-309 του Ποινικού Κώδικα. Να σημειωθεί ότι πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν πως οι κατηγορίες αυτές είναι κυριολεκτικά στημένες και πολιτικού χαρακτήρα σε μια απροκάλυπτη πολιτική δίωξη, αφού είναι γνωστό ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης πρωτοστατεί πάντα σε ειρηνικούς και δημοκρατικούς αγώνες και ουδέποτε έχει ασκήσει βία στις αγωνιστικές του προσπάθειες, θεωρώντας ότι μόνο οι ενωτικοί μαζικοί λαϊκοί αγώνες μπορούν να αποφέρουν θετικά αποτελέσματα.

Πολιτικοί και δικαστικοί κύκλοι χαρακτήριζαν παροιμιώδη την επιμονή των κέντρων εξουσίας στη χώρα, των κυβερνήσεων και του πολιτικού κατεστημένου, σε πολιτικές δικαστικές διώξεις κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη, οι οποίες έχουν φτάσει σε 5 τον αριθμό, διώξεις, σε αριθμό και μένος, που δεν έχει υποστεί κανένας άλλος για την πολιτική του δράση στη μεταπολιτευτική περίοδο.

Είναι εντυπωσιακό ότι ενώ ουδείς από τους πολιτικούς του κατεστημένου συστήματος που ρήμαξαν και κατέκλεψαν αυτή τη χώρα υπέστη την παραμικρή συνέπεια για τα καταστρεπτικά έργα του υποθήκευσης και καταλήστευσης της πατρίδας μας και ενώ αποφυλακίζονται και όσοι “κατά λάθοςδικάστηκαν, ο μόνος που παραμένει πολλαπλώς και οιονεί κατηγορούμενος είναι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μαζί με σειρά άλλων αγωνιστών στην προάσπιση των σπιτιών φτωχών ελληνικών νοικοκυριών.

Πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η σπουδή της δίωξης κατά Λαφαζάνη Μεγάλη Πέμπτη και μέσα σε κρίση πανδημίας, όταν δεν λειτουργεί σχεδόν τίποτα στη χώρα.

Προφανής στόχος είναι η τρομοκρατία των πολιτών και των Κινημάτων και η εκδίκηση ενόψει αποφάσεων για την κατάργηση κάθε έννοιας προστασίας της πρώτης κατοικίας του ελληνικού λαού, μπροστά μάλιστα στο νέο επερχόμενο κύμα υπερχρέωσης των νοικοκυριών, νέων “κόκκινων δανείων” και νέων Μνημονίων λιτότητας και εξανδραποδισμού.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνιζε στην Iskra ότι δεν πρόκειται προφανώς να απολογηθεί σε παραθεσμικά και αντιδημοκρατικά τμήματα της Γενικής Ασφάλειας, όπως άλλωστε δεν το έκανε μέχρι τώρα, ακόμα και στην περίοδο της Χούντας.

Η προάσπιση της πατρίδας μας και της δημοκρατίας δεν μπορεί να επαφίεται στη Γενική Αστυνομική Ασφάλεια αλλά στον ελληνικό λαό, την καρδιά του, τις αξίες του και τους αγώνες του.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, όπως μας τόνιζε στην Iskra, δεν πρόκειται να αναγνωρίσει το αμαρτωλό αντιδημοκρατικό κατασκεύασμα, που ονομάζεται “Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος“,το οποίο έστησε η κυβέρνηση κ. Σημίτη και εκσυγχρόνισε η κυβέρνηση Αλ. Τσίπρα και για αυτό δεν θα προσέλθει στη ΓΑΔΑ να απολογηθεί, πολύ περισσότερο που δεν είναι, όπως μας είπε, ούτε απολογούμενος ούτε κατηγορούμενος αλλά κατήγορος. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα βρεθεί την Μεγάλη Πέμπτη το πρωί όχι μέσα αλλά έξω από τη Γενική Ασφάλεια στη λεωφόρο Αλεξάνδρας για να καταγγείλει τις πρωτοφανείς αντιδημοκρατικές διώξεις και να διεκδικήσει στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα καθώς και την προστασία της πρώτης κατοικίας των πολιτών, η οποία συνιστά μείζον ελληνικό αγαθό για κάθε ελληνική οικογένεια.

 

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας