Πανεπιστήμιο Χονγκ-Κονγκ: Η Όμικρον ηπιότερη μετάλλαξη-Έχει μικρότερη επίδραση στους πνεύμονες

828
Πανεπιστήμιο Χονγκ-Κονγκ

Μικρότερο το ιικό φορτίο στους πνεύμονες, αργή αναπαραγωγή, αποφυγή των αντισωμάτων των εμβολιασμένων

Η παραλλαγή του κορωνοϊού Omicron είναι πιο ήπια και λιγότερο σοβαρή σε σύγκριση με άλλες παραλλαγές SARS-CoV-2, όπως η Delta, γιατί οι πνεύμονες διατηρούνται σε καλύτερη κατάσταση, όπως υποδηλώνουν τα ευρήματα μιας νέας μελέτης σε ζώα.
Η Omicron είχε λιγότερο σοβαρές επιπτώσεις σε μικρά ζώα όπως χάμστερ και ποντίκια, ;όπως αναφέρουν οι New York Times.
Η μόλυνση από την παραλλαγή που εντοπίστηκε προκάλεσε λιγότερο σοβαρή βλάβη στη μύτη, το λαιμό και την τραχεία.
Αυτό επιβεβαιώθηκε όταν οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι τα χάμστερ αρρώστησαν βαρύτερα από όλες τις άλλες παραλλαγές του κορωνοϊού.

Μικρότερο ιικό φορτίο, πιο αργή αναπαραγωγή στους πνεύμονες

Μελέτες έδειξαν ότι η παρουσία της Omicron στους πνεύμονες είχε κατά το ένα δέκατο ή και λιγότερο από το ιικό φορτίο άλλων παραλλαγών.
Μια έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ, επιβεβαίωσε ότι η Omicron αναπαράγεται πιο αργά και με μικρότερη σφοδρότητα από την Delta και άλλες παραλλαγές του κορωνοϊού.
Την περασμένη Τρίτη, μια άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Live Science ανέφερε ότι η Omicron είναι απίθανο να «[εισέλθει] στα πνευμονικά κύτταρα», προσθέτοντας ότι ορισμένα από τα αρχικά δεδομένα από τη Νότια Αφρική, τη χώρα προέλευσης της παραλλαγής, έδειξαν ότι το στέλεχος προκαλεί λιγότερη ζημιά.

Αποφεύγει τα αντισώματα των εμβολιασμένων

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο bioRxiv ανέφερε ότι η νέα παραλλαγή αποφεύγει τα περισσότερα από τα αντισώματα που παράγει ο οργανισμός των πλήρως εμβολιασμένων.
Σε όλο τον κόσμο η Omicron γνωρίζει πρωτοφανή σε ταχύτητα εξάπλωση μετά τις πρώτες μολύνσεις.
Στις ΗΠΑ, ειδικοί στον τομέα της υγείας προειδοποίησαν τους πολίτες ότι «ένα αυξανόμενο κύμα κρουσμάτων COVID-19 με επικεφαλής την παραλλαγή Omicron απειλεί μεγάλες διαταραχές στη ζωή τους».
Σύμφωνα με την έκθεση των Times, η έρευνα σε ζώα μπορεί να βοηθήσει στην αποσαφήνιση ερωτημάτων σχετικά με τα δεδομένα της νέας έρευνας.
1_197.JPG

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας