Ο Τσακλόγου έκοβε συντάξεις με εντολή τρόικας, τώρα με εντολή Μητσοτάκη

715
Ο Τσακλόγου έκοβε συντάξεις

Ο Τσακλόγου στα χνάρια Κατρούγκαλου- una faccia una razza

Λάβρος κατά του υφυπουργού Εργασίας Πάνου Τσακλόγλου εμφανίζεται σε ανάρτησή του στο facebook ο Ευάγγελος Αντώναρος με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης -μέσω του αρμόδιου υφυπουργού- να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζονται τα ποσά που θα λαμβάνουν όσοι δικαιούνται δύο ή και περισσότερες συντάξεις, με αποτέλεσμα τις μεγάλες μειώσεις στις δεύτερες συντάξεις χηρείας.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, το ίδιο έκανε και στις κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά ενώ τώρα «ξαναχτυπά» κατ’ εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Κι όμως ο εν λόγω κύριος, αόρατος υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, από το 2010 μέχρι το 2014 και ξανά τώρα, εκτελεί συστηματικά μια αποστολή: Να πετσοκόβει συντάξεις κι επιδόματα των οικονομικά και κοινωνικά πιο αδύναμων. Κατ΄εντολήν της τρόικας και των κυβερνήσεων που καλοδέχτηκαν τις υπηρεσίες του», αναφέρει και προσθέτει:

«Πετσόκοψε από 1ης Ιανουαρίου τις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας — δηλαδή όλων εκείνων που τις έχουν μεγάλη ανάγκη. Χωρίς να ντρέπεται ο ίδιος — τεχνοκράτης γαρ! — αλλά ούτε κι ο πρωθυπουργός που του έδωσε την εντολή να το κάνει. Ναι, αυτόν τον ξέρετε, ειδικά για την κοινωνική του αναισθησία. Λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου:

Παναγιώτης Τσακλόγλου. Ξέρετε αυτό το όνομα; Όχι ε; Φυσικό είναι. Κι όμως ο εν λόγω κύριος, αόρατος υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, από το 2010 μέχρι το 2014 και ξανά τώρα, εκτελεί συστηματικά μια αποστολή: Να πετσοκόβει συντάξεις κι επιδόματα των οικονομικά και κοινωνικά πιο αδύναμων. Κατ΄εντολήν της τρόικας και των κυβερνήσεων που καλοδέχτηκαν τις υπηρεσίες του — Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά.. Τώρα χτύπησε ξανά: Πετσόκοψε από 1ης Ιανουαρίου τις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας — δηλαδή όλων εκείνων που τις έχουν μεγάλη ανάγκη. Χωρίς να ντρέπεται ο ίδιος — τεχνοκράτης γαρ! — αλλά ούτε κι ο πρωθυπουργός που του έδωσε την εντολή να το κάνει. Ναι, αυτόν τον ξέρετε, ειδικά για την κοινωνική του αναισθησία. Λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης. Κι είχε το θράσος σήμερα για να θολώσει τα νερά να ανακοινώσει δήθεν φορολογικές ελαφρύνσεις…Λες και θα ξεχάσουν οι ανάπηροι κι οι χήρες τον κυνισμό και την κοινωνική του σκληρότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας