Ο “εγκεφαλικός”, κατά Macron, “θάνατος του ΝΑΤΟ” και η Ελλάδα

1349
νάτο

Ως βόμβα έσκασε η δήλωση Macron στο βρετανικό περιοδικό Economist, ο οποίος υπογράμμισε ότι “αυτό που βιώνουμε στην παρούσα συγκυρία είναι ο εγκεφαλικός θάνατος του ΝΑΤΟ” για να προειδοποιήσει στη συνέχεια τους Ευρωπαίους συμμάχους “πως δεν μπορούν να επαφίενται πλέον στο ότι οι ΗΠΑ αποτελούν την εγγυήτρια δύναμη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας“.

Το χαρακτηριστικό είναι ότι η βόμβα Macron, η οποία αμφισβήτησε ακόμα και την δυνατότητα πλέον του ΝΑΤΟ να σπεύδει προς βοήθεια μέλους του όταν απειλείται από τρίτο μέρος, δεν αποδοκιμάστηκε ρητά,  από την Merkel όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Περιέργως η Merkel δεν αντέκρουσε τον Macron ότι λέει ανακρίβειες αλλά απλώς χαρακτήρισε  τις δηλώσεις του “περιττές”(!!!), κάτι το οποίο συνιστά έμμεση επιβεβαίωση των ισχυρισμών του και πρόσθεσε για να σώσει, μάλλον, τα προσχήματα, ότι το ΝΑΤΟ χρειάζεται και είναι ισχυρό.

Προς επιβεβαίωση του τελευταίου αναφέρουμε τις πρόσφατες επικρίσεις του Γ.Γ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, όταν ο τελευταίος αποκάλεσε την γερμανική επανένωση “δώρο της Ευρώπης“, λέγοντας του ότι χωρίς τις ΗΠΑ, που ξέχασες δεν θα υπήρχε η Ε.Ε ούτε η ένωση της Γερμανίας!

Δεν ξέρω αν έχει επέλθει ακριβώς ο “εγκεφαλικός θάνατος του ΝΑΤΟ” ή αν το ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει βαθιά αμετάστρεπτη κρίση που αγγίζει τα όρια της παράλυσης του ή και της διάλυσης του.

Αυτό που ξέρω είναι ότι, ιδιαίτερα κάτω από τις σημερινές συνθήκες, αποτελεί ανιστόρητη και μυωπική εκτός τόπου και χρόνου εγκληματική αυταπάτη να πιστεύει η Ελλάδα ότι μπορεί το ΝΑΤΟ, με βαρύ “εγκεφαλικό”, μάλιστα, επεισόδιο, να προασπίσει την ασφάλεια και τα σύνορα μας έναντι της κλιμακούμενης Τουρκικής απειλής. Η Ατλαντική Συμμαχία δεν το έκανε αυτό σε “καλές εποχές“, δεν πρόκειται πολύ περισσότερο να το πράξει τώρα.

Η Ελλάδα οφείλει, αντί να αναφέρεται σε ένα δικό της κόσμο και σε περιφερειακούς και διεθνείς συσχετισμούς που δεν υπάρχουν πια, να επιδείξει αποφασιστικότητα, να στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις, να απεγκλωβιστεί από την ομηρία στην αμερικανογερμανοκρατία και να αναπτύξει μιά νέα πολυδιάστατη οικονομική, αμυντική και εξωτερική πολιτική. Οι καιροί ου μενετοί.

 

Κ.Τ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας