Ο βρώμικος ρόλος του ΝΑΤΟ στη Λιβύη!

1464
νατο

Ο Γ.Γ της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας,  Γενς Στόλτενμπεργκ, σε δηλώσεις του στις 14/5/2020 τόνισε ότι το ΝΑΤΟ προτίθεται να στηρίξει τον Φαγιέζ Αλ Σάρατζ. Προφανώς εννοούσε, όπως φάνηκε και από το περιεχόμενο των δηλώσεων του, ότι ο Οργανισμός θα στήριζε ανεπιφύλακτα την Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν στην εισβολή των στρατιωτικών του δυνάμεων στη Λιβύη.

Μεταξύ άλλων ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica:

Υπάρχει εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, στο οποίο πρέπει να συμμορφωθούν όλες οι πλευρές. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπουν στην ίδια εξίσωση ο Χαλίφα Χαφτάρ και η κυβέρνηση του Φαγέζ αλ-Σάρατζ, η μοναδική αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ(!). Γι’ αυτό τον λόγο, το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να στηρίξει την κυβέρνηση της Τρίπολης(!)“.

Στις “αντιδράσεις” που προκλήθηκαν από την ελληνική πλευρά μετά από αυτή τη δήλωση, η χώρα μας μέσω της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της προέβη σε σχετικές ερωτήσεις και έλαβε τις επίσημες “διαβεβαιώσεις” ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα δεν απεδόθησαν ορθώς(!).

Στις 2 Ιουνίου, κατασκοπευτικό αεροπλάνο NATO Boeing E-3A (LX-N90448) του ΝΑΤΟ πραγματοποιούσε διερευνητικές πτήσεις στον εναέριο χώρο μεταξύ Λιβύης-Μάλτας, ενώ λίγες μέρες πριν αντίστοιχα αεροπλάνα της τουρκικής αεροπορίας  Boeing E-7T επόπτευαν την ίδια περιοχή.

itamilradar.com

Από τις 2 Ιουνίου έως σήμερα, ο τουρκικός στρατός και οι δυνάμεις του εντολοδόχου “πρόεδρου“της φιλότουρκης κυβέρνησης στη Λιβύη του Φ. Σάρατζ, ανέκτησαν τον πλήρη έλεγχο του διεθνούς αεροδρομίου της Τρίπολης  από τις δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού όπως και όλων των περιοχών στις παρυφές της πρωτεύουσας της χώρας , στις οποίες ο LNA πολεμούσε για να ανακτήσει τον έλεγχο της Τρίπολης, να συντρίψει τους Σύρους μισθοφόρους, τους ισλαμιστές τρομοκράτες του ISIS, της Al Qaida και τον τουρκικό στρατό κατοχής.

Οι δυνάμεις των μισθοφόρων, των Λίβυων πολιτοφυλακών και  τουρκικών χερσαίων δυνάμεων εισέβαλαν στην Tarhuna χωρίς ο LNA να μπορέσει να αποκρούσει τελικά την επίθεση στην πόλη, όπως και όλα τα εδάφη που είχε υπό τον έλεγχο του μέσα από τη νικηφόρα προέλαση που είχε επιτύχει όλους αυτούς τους μήνες στη Δυτική Λιβύη.

Είναι προφανές ότι σε αυτές τις νίκες τα κατασκοπευτικά ΝΑΤΟϊκά AWACS είχαν τη συμβολή τους.

Είναι προφανές ότι οποιαδήποτε στρατιωτική κίνηση του LNA τη γνώριζαν οι δυνάμεις του Σάρατζ..

Το ΝΑΤΟ, έστω και “αθόρυβα“, είναι στο πλευρό της Τουρκίας μέχρι την οριστική κατάληψη και υποδούλωση του Λιβυκού λαού και τον δυτικό έλεγχο των πλούσιων κοιτασμάτων της χώρας…

Υπό την ηγεσία του Φαγιέζ Αλ Σάρατζ, δηλαδή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας