Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: «Επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα υγείας»!

541
Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: «Επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα υγείας»!

«Επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα υγείας, δηλαδή των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων και όχι επικοινωνιακές φούσκες με επιστρατεύσεις κάποιων λίγων αυτοαπασχολούμενων ιδιωτών γιατρών κάτι που ήδη έχει αποτύχει πανηγυρικά δύο φορές ως τώρα», διεκδικεί, μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), σε ανακοίνωσή της για την «πανδημία που φουντώνει», όπως τονίζει.

Η Ομοσπονδία διαμηνύει, «Ως εδώ! Δυναμώνουμε τους αγώνες μας για να προστατεύσουμε την υγεία και τη ζωή μας, την αξιοπρέπεια μας. Είναι μονόδρομος. Τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα αν δεν είχαν αναπτυχθεί οι αγώνες των υγειονομικών αλλά και των σωματείων, των μαζικών φορέων που ένωσαν τη φωνή τους μαζί μας και διεκδίκησαν το δικαίωμα τους στη ζωή!»

Και διεκδικεί:

  • «Κανένας ασθενής σε ράντζο! Κανένας διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ! Καμία συγχώνευση, κλείσιμο τμημάτων –κλινικών –νοσοκομείων. Κανένας περιορισμός χειρουργείων, διαγνωστικών και ιατρικών πράξεων, καμία μετατροπή δημόσιου νοσοκομείου σε κοβιντάδικο.
  • Επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα υγείας, δηλαδή των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων και όχι επικοινωνιακές φούσκες με επιστρατεύσεις κάποιων λίγων αυτοαπασχολούμενων ιδιωτών γιατρών κάτι που ήδη έχει αποτύχει πανηγυρικά δύο φορές ως τώρα.
  • Να προσληφθούν τώρα, με έλεγχο μόνο των τυπικών προσόντων και με κατεπείγουσες διαδικασίες, όλοι οι επιλαχόντες γιατροί. Μαζικές προλήψεις μόνιμων γιατρών ώστε να καλυφθεί το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων και να επαναλειτουργήσουν τα νοσοκομεία που έχουν κλείσει.
  • Μονιμοποίηση τώρα όλων των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να προσληφθούν τώρα το σύνολο των ειδικευόμενων γιατρών που είναι στις λίστες αναμονής.
  • Να ενισχυθεί με μόνιμες προσλήψεις και υποδομές και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που αποσαρθρώνεται τελείως.
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις σχολές και στα ΜΜΜ.
  • Να επιστρέψουν τώρα όσοι συνάδελφοι είναι σε αναστολή εργασίας. Κανείς δεν περισσεύει. Είναι πολύτιμοι».

Όπως τονίζει η ΟΕΝΓΕ, «το έγκλημα είναι προδιαγεγραμμένο και οι ευθύνες της κυβέρνησης βαριές.

Γιατί οι 2.000 προσλήψεις μόνιμων γιατρών που διατυμπανίζουν ότι έγιναν ΔΕΝ έχουν γίνει. Γιατί είναι προκηρύξεις για τις οποίες οι κρίσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα. Ακόμα όμως και αν είχαν γίνει, θα ήταν σταγόνα στον ωκεανό των χιλιάδων κενών οργανικών θέσεων που προϋπήρχαν της πανδημίας, πολύ περισσότερο που στο ίδιο διάστημα έχουν αποχωρήσει, συνταξιοδοτηθεί, παραιτηθεί εκατοντάδες συνάδελφοι.

Γιατί οι 2.000 προσλήψεις επικουρικών γιατρών είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία ανανεώσεις συμβάσεων συναδέλφων που τους κρατάνε όμηρους η σημερινή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις γιατί θεωρούν, όπως ανερυθρίαστα δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας στην Καρδίτσα, ότι δεν είναι «όλοι τους καλοί» για να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Γιατί δεν είναι κρεβάτι ΜΕΘ ένας αναπνευστήρας και ένα μόνιτορ, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση δια στόματος του υπουργού υγείας. Γιατί ΜΕΘ είναι ξεχωριστός χώρος νοσηλείας με γιατρούς και νοσηλευτές παρόντες 24 ώρες το 24ώρο. Γιατί είναι χυδαίο αντιεπιστημονικό ψέμα πως “δεν παθαίνει δα και τίποτα ο βαρέως πάσχων διασωληνωμένος αν μείνει εκτός ΜΕΘ 1-2-3-4 μέρες” όπως έλεγαν τον Μάρτιο εκπρόσωποι της κρατικής επιτροπής «ειδικών» και που επανέλαβε αυτές τις μέρες και η κυρία Γκάγκα.

Γιατί ακόμα και 1.500 κρεβάτια ΜΕΘ πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα να διαθέταμε θα ήταν πολύ λιγότερα από τα 3.500 κρεβάτια ΜΕΘ και ΜΑΦ που σύμφωνα με τον ΠΟΥ έχει ανάγκη η χώρα μας. Γιατί δεν είναι πολυτέλεια, όπως ξεδιάντροπα είπε ο υπουργός επικρατείας, να έχει το δημόσιο σύστημα υγείας τις αναγκαίες εφεδρείες ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες και έκτακτες ανάγκες.

Γιατί το θράσος της κυβέρνησης έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Από την μία αναγκαστικές παράνομες εντολές εξοντωτικής υπερεφημέρευσης και επικίνδυνης προχειρότητας (π.χ. να περιθάλπουν βαρέως πάσχοντες ασθενείς COVID γιατροί άσχετων ειδικοτήτων) και από την άλλη απειλές, συκοφάντηση και μηνύσεις ενάντια σε όποιον γιατρό λέει την αλήθεια για την κατάσταση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας