Οι Εμπρηστές επιστρέφουν στο Ραϊχσταγκ

6530
ψήφος

Για πρώτη φορά στην εσωτερική πολιτική σκηνή της Γερμανίας αποτυπώνεται η οριστική αναθεώρησης των αποτελεσμάτων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η Άκρα Δεξιά, εθνικιστική και ρατσιστική επιστρέφει στη Γερμανική Βουλή.
Φαντάζει παράδοξο αλλά, τηρουμένων των αναλογιών, η δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα στη Γερμανία αρχίζει να έχει ανατριχιαστικές ομοιότητες με την τρίτη δεκαετία του 20ου αιώνα στην ίδια χώρα.Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα, αλλά η φάρσα είναι το πρελούδιο της τραγωδίας.
Η ενσωμάτωση της Σοσιαλδημοκρατίας στη Χριστιανοδημοκρατία, οδήγησε στην εφαρμογή μιας άγριας νεοφιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής που τώρα απειλεί την φθίνουσα άλλωστε φιλελεύθερη δημοκρατία.
Το «σύστημα» γέννησε το «αντισύστημα», φτιάχνοντας έτσι μια τανάλια που βάζει τον λαό στην μέση.Ο Γκαίμπελς έλεγε «θα ξανάρθουμε και η Γη θα τρέμει».Δεν έχουν ξαναέρθει ακόμα, αλλά η σάπια κοιλιά που τους γεννάει σαπίζει όλο και πιο πολύ.Σε όλο και πιο πολλές χώρες.Και στην Ευρώπη και στην υφήλιο.
Οι εμπρηστές επέστρεψαν στο Ραϊχσταγκ.Η Γη δεν τρέμει ακόμα, αλλά αν δεν ανασυγκροτηθεί εγκαίρως και με δυναμισμό η Αριστερά, εκφράζοντας τις ταξικές και τις πατριωτικές δυνάμεις, το νέο «ολοκαύτωμα» της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης είναι προ των πυλών…

1 σχόλιο

  1. Στάθη μην έχεις αυταπάτες, δεν φύγαν ποτέ οι φασίστες από την πολιτική κονίστρα της Γερμανίας!
    Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’70 Πρωθυπουργός της Βάδης Βυρτεμβέργης ήτα ο «πολύς» Χάνς Φίλμπινγρερ ο οποίος ήταν Δικαστής των ΝΑΖΙ την εποχή της κυριαρχίας τους. Καί, όταν κυκλοφόρησε το Βιβλίο του Χοχμούθ(;) που αποδείκνυε το Ναζιστικό του παρελθόν, απλά παραιτήθηκε, χωρίς να συμβεί απολύτως τίποτα πάρα πέρα! Καί, όταν μετά τον πόλεμο πήραν τα ηνία στο Δυτικό τμήμα της Γερμανίας οι κατακτητές, (Αγγλία, Αμερική, Γαλλία) δεν βρίσκαν άλλον εκτός τους παλαιούς ΝΑΖΙ για να επανδρώσουν τον κρατικό μηχανισμό. Εκτός αυτών, ποτέ στην Δυτική Γερμανία δεν έγινε αποναζιστικοποίηση. Απεναντίας μετά το 1953 έγινε μαζική εκκαθάριση από όλα τα κομμουνιστικά στοιχεία μέσα στο Συνδικάτο της Μεταλλοβιομηχανίας της Γερμανίας. Επικεφαλής ήταν τότε ο Γκέοργκ Λέμπερ, σοσιαλδημοκράτης και μετέπειτα Ομοσπονδιακός Υπουργός Άμυνας. Το 1956 είχαμε τον περιβόητο νόμο απαγόρευσης του ΚΚΓ, δηλαδή όπως στην Ελλάδα, που ήταν απαγορευμένο το ΚΚΕ Αυτοί που μπήκαν τώρα στη Βουλή είναι τα «παιδιά» που ανέθρεψαν οι σοσιαλδημοκράτες μαζί με τους χριστιανοδημοκράτες.
    Απόστολος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας