Οι αναστολές εργασίας της κυβέρνησης διαλύουν τα νοσοκομεία-Ακόμα μια ΜΕΘ λουκέτο

499
Οι αναστολές εργασίας της κυβέρνησης

Τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις αναστολές εργασίας στους υγειονομικούς δεν κρύβονται πια.

Μετά το κλείσιμο της ΜΕΘ στο Παναρκαδικό, θέμα για το οποίο γράφαμε εχθές, άλλη μια μονάδα Εντατικής Θεραπείας κλείνει.

Πρόκειται για αυτή της Έδεσσας και όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ δύο από τους τρεις εντατικολόγους του νοσοκομείου της Έδεσσας μεταφέρθηκαν στα Γιαννιτσά για να καλύψουν τα εκεί κενά. Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που υποτίθεται πως η Βόρεια Ελλάδα έχει σοβαρό πρόβλημα διασποράς κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση ωστόσο φρόντισε να απομακρύνει από την εργασία τους χιλιάδες υγειονομικούς που θα μπορούσαν σήμερα να δώσουν την μάχη. Και το πιο αστείο είναι ότι η ΜΕΘ Παναρκαδικού έκλεισε παρόλο που όλοι πλέον εκεί είναι εμβολιασμένοι !

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία μίλησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος και ανέφερε τα εξής: «χθες εφημέρευε το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Η προσέλευση στα ΤΕΠ ασθενών με κορωνοϊό και μη, θύμιζε την προ covid εποχή, λόγω χαλάρωσης και άρσης των περιορισμών. Προσήλθαν 935 ασθενείς προς εξέταση. Πριν το κορωνοϊού προσέρχονταν περί τους 1.000. Συνολικά εισήχθησαν 31 περιστατικά κορωνοϊού και 25 ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού, γεγονός που δείχνει ότι αυξάνονται οι νοσηλείες λόγω του ιού.

Σήμερα έκλεισε η ΜΕΘ του νοσοκομείου Έδεσσας παρά τις παρεμβάσεις μας. Δύο εκ των τριών εντατικολόγων της Έδεσσας μεταφέρθηκαν στα Γιαννιτσά για να καλύψουν τα κενά. Τώρα λένε θα τη μετατρέψουν σε ΜΑΦ. Ένας εντατικολόγος έμεινε. Η ΜΑΦ του ενός εντατικολόγου δεν μπορεί να νοσηλεύει διασωληνωμένα περιστατικά. Η κανονικότητα απαιτεί να γίνονται προγραμματισμένα χειρουργεία, να εκδίδονται και να επικαιροποιούνται λίστες αναμονής χειρουργείων και όχι να υπάρχουν σε λίστα αναμονής ασθενείς δύο και τρία χρόνια για χειρουργείο.

Στα νοσοκομεία δεν γίνονται σοβαρά χειρουργεία που απαιτούν εισαγωγή σε γενική εφημερία, λόγω των ελλείψεων. Ο ιδιωτικός τομέας παραμένει ανέγγιχτος. Δεν παραχωρούνται ΜΕΘ, για να μπορούν στις ιδιωτικές κλινικές να προγραμματίζουν σοβαρές επεμβάσεις, εν αντιθέσει με τα δημόσια νοσοκομεία.

Οι χειρουργικές αίθουσες περιορίστηκαν λόγω αναστολών εργασίας. Λίστες χειρουργείων δεν εκδίδονται ή δεν τηρούνται. Στο “Ιπποκράτειο” λειτουργούν 3 χειρουργικές αίθουσες από τις 9 που διαθέτουν και τις 7 που λειτουργούσαν. Στο “Παπαγεωργίου” από 12 χειρουργικές αίθουσες λειτουργούν 6. Στο “Παπανικολάου” από 12 τις χειρουργικές αίθουσες λειτουργούν 8».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας