Ξεπουλάνε στο 2019: λιμάνια, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ και τις… Θερμοπύλες!!!

2224

Εγκληματικές οι πολιτικές αλλά και οι ποινικές ευθύνες

Ανάγκη πανεργατικού – παλλαϊκού μετώπου ενάντια στο ξεπούλημα, για την ανάκτηση του δημόσιου πλούτου και της πραγματικής δημόσιας επιχείρησης.

Για ξεπούλημα, με τη συναίνεση και της ΝΔ , οδεύουν μέσα στους επόμενους μήνες  ΕΛΠΕ, κρατικά ακίνητα και μαρίνες Ρόδου και Μυκόνου, ενώ «τρέχουν» οι διαδικασίες και για την Εγνατία Οδό, το «Ελ. Βενιζέλος» και τη ΔΕΠΑ. Στο αναθεωρημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ που εγκρίθηκε στις 15 Φεβρουαρίου από το ΚΥΣΟΙΠ και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ περιλαμβάνονται 24 «δράσεις» ιδιωτικοποιήσεων, για τα εξής περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου:

1. Ελληνικό

2. 10 Οργανισμοί Λιμένος

3. ΕΕΣΣΤΥ (ROSCO)

4. Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α E (ΔΑΑ)

5. Μαρίνες

6. Εγνατία Οδός

7. Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ)

8. Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ)

9. Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ)

10. Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτεύουσας (ΕΥΔΑΠ)

11. Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ)

12. Υπόγεια Αποθήκη Φυσικού Αερίου στη Ν. Καβάλα

13. Ακίνητα Αφάντου Ρόδου

14. Ακίνητα σε Ηλεκτρονικές Δημοπρασίες vii και viii

15. Ακίνητο Castello bibelli Κέρκυρας

16. Γηπεδική έκταση στο Δήμο Μαρκοπούλου

17. Ακίνητο ΞΕΝΙΑ και Ιαματική Κύθνου

18. Ακίνητο λουτρόπολης Καμμένων Βούρλων

19. Ακίνητο camping Καμμένων Βούρλων

20. Ακίνητο Θερμοπυλών

21. Ακίνητο στις Γούρνες Ηρακλείου

22. Ακίνητο πρώην κυριότητας ΕΡΤ στην Περαία Θεσσαλονίκης

23. Πρώην εργοστασιακοί χώροι έργου ζεύξης Ρίου- Αντιρρίου ΑΒΚ 314

24. Πρώην ακίνητο EOMMEX, στις οδούς Κορύζη και Θράκης, στον Ταύρο (Δήμος Ταύρου- Μοσχάτου).

Μεταξύ άλλων στο νέο πρόγραμμα αναφέρεται ότι:

*Για τα ΕΛΠΕ, αναμένεται η υποβολή δεσμευτικών προσφορών μέσα στο α’ τρίμηνο εφέτος.

*Για το «Ελ. Βενιζέλος», η προετοιμασία της συναλλαγής πώλησης του ποσοστού που διατηρεί το ΤΑΙΠΕΔ στο μετοχικό κεφάλαιο του ΔΑΑ βρίσκεται σε εξέλιξη, με στόχο την έναρξη υλοποίησης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας χρονικής παράτασης της σύμβασης αξιοποίησης (έως το 2046).

*Για τη μαρίνα στη Μύκονο, η διαδικασία επιλογής και πρόσληψης συμβούλων για τον διαγωνισμό αξιοποίησης των δραστηριοτήτων μαρίνας και κρουαζιέρας αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο α’ εξάμηνο του 2019.

*Για τη μαρίνα στη Ρόδο, αναμένεται η διαδικασία επιλογής και πρόσληψης συμβούλων για τον διαγωνισμό αξιοποίησης της μαρίνας μέσα στο α’ εξάμηνο του 2019.

*Για το 17% των μετοχών της ΔΕΗ που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ, αναμένεται η αξιολόγηση από το Ταμείο, διαφόρων εναλλακτικών στρατηγικών επιλογών αξιοποίησης.

*Για τη ΔΕΠΑ, στόχος είναι η εκκίνηση της διαγωνιστικής διαδικασίας αξιοποίησης του μεριδίου συμμετοχής 50%+1 μετοχή του Δημοσίου στην εμπορία εντός τουλάχιστον ενός μηνός από την ψήφιση του σχεδίου νόμου για τον εταιρικό μετασχηματισμό της ΔΕΠΑ, το οποίο εκκρεμεί. Η διαγωνιστική διαδικασία αξιοποίησης του μεριδίου συμμετοχής του Δημοσίου (14%) στις υποδομές, θα εκκινήσει μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας της εμπορίας.

1 σχόλιο

  1. όποιος παρακολουθεί την αρθρογραφία στην Iskra γνωρίζει ότι άνθρωποι με πολύ αξιόλογη σκέψη και λόγο όπως οι κ.κ. Σπετσέρης, Αλαβάνος, Παπουλής για να αναφέρω μόνο μερικούς, έχουν πολλές φορές τονίσει ότι η άρνηση συνεργασίας αντιμνημονιακών δυνάμεων σε ένα κοινό μέτωπο ισοδυναμεί με συνενοχή.

    Και ειναι συνενοχή γιατί με προσχήματα ιδεολογικής καθαρότητας, προσωπικούς εγωισμούς και ιδεοληπτικά κολληματα, επιτρεπουμε στον τσιπρα (και πιθανον αυριο στο μητσοτακη και μεθαύριο σε όποιον χρίσουν απο τις βρυξέλλες ως διάδοχο υποτακτικό), να δρα ανεξέλεγκτος, να καταπατά κάθε έννοια συνταγματικης νομιμοτητας, να παραχωρεί την εθνική περιουσια, να εκχωρεί εθνικη κυριαρχία αδιαφορώντας για τη λαική βούληση

    Του δινουμε ΕΜΕΙΣ την ασφάλεια ότι μπορεί να τα κάνει όλα αυτά και άλλα τόσα, χωρις να υπάρχει αντίλογος, χωρις να υπάρχει ο κίνδυνος να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη για τις πράξεις εσχάτης προδοσιας (κατά το σύνταγμα) που διαπράττει.

    Αυτό το ξεπούλημα της Ελλάδας όπως περιγράφεται στο παρον άρθρο, είναι το αποτέλεσμα αυτής της συνενοχής.
    Και οποιος δεν τη συναισθάνεται, κατά τη γνώμη μου είναι ανάξιος να διεκδικεί ρόλο στα πολιτικά πραγματα της χωρας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας