Νεκροί και τραυματίες Τούρκοι στρατιώτες σε νέα επίθεση στη Βόρεια Συρία

618
Νεκροί και τραυματίες Τούρκοι στρατιώτες

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός στην άκρη δρόμου πυροδοτήθηκε και εξερράγη χθες το απόγευμα, την ώρα που περνούσε τουρκική στρατιωτική αυτοκινητοπομπή, κοντά στην Μαράτ Μισρίν, στο βόρειο τμήμα της Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, κάνουν λόγο για δύο Τούρκους στρατιώτες νεκρούς και τέσσερις τραυματίες. Στους τρεις μειώνει τους τραυματίες το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η επίθεση διαπράχθηκε αφού μέλη οργάνωσης ανταρτών που υποστηρίζεται από την Τουρκία, συνέλαβαν μαχητή αντίπαλης οργάνωσης, πρόσθεσε η ΜΚΟ που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και βασίζεται σε ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη χώρα.

Τουλάχιστον έξι τούρκοι στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες 35 ημέρες στη βόρεια Συρία.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Ερντογάν είχε δηλώσει ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη για νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή, στην περίπτωση που αποτύχουν οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Παράλληλα, κατηγόρησε ανοικτά την Ουάσιγκτον για την στρατιωτική στήριξη που παρέχει στους Κούρδους της Συρίας.

.Από το 2018, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και αντάρτες προσκείμενοι σε αυτές κατέχουν τομείς στο βόρειο τμήμα του Χαλεπιού, στο πλαίσιο επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας της Άγκυρας εναντίον κούρδων αυτονομιστών μαχητών στη Συρία. Η Τουρκία είναι προστάτιδα δύναμη διαφόρων οργανώσεων ανταρτών στο Χαλέπι και στην Ιντλίμπ.

Ο εξαιρετικά περίπλοκος πόλεμος στη Συρία, που ξέσπασε το 2011 με έναυσμα την καταστολή διαδηλώσεων με αίτημα τον εκδημοκρατισμό, έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίποθ μισό εκατομμύριο ανθρώπους κι έχει μετατρέψει εκατομμύρια άλλους σε εσωτερικά εκτοπισμένους ή πρόσφυγες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας