Μικρός Ήρωας: Κάλπικα σύμβολα, κάλπικου «αντιφασισμού»

1969
Τουρκία

Σε εκπομπή της ΕΤ προβλήθηκε (και έγινε στη συνέχεια…viral) η εικόνα του Μικρού Ήρωα που σκίζει την ναζιστική σημαία. Και επειδή μια εικόνα αξίζει χιλιάδες τόμους ιστορίας, ο «αντιφασισμός» του «δημοκρατικού τόξου», με ηγεμονία ΣΥΡΙΖΑ και έκταση από ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι έως και παρυφές της αριστεράς, βρήκε την κατάλληλη εικονογραφική του εκδοχή.

Πραγματικά ακραία διαλεκτική σχέση Μορφής-Περιεχομένου.

Πραγματικά ακραίο δείγμα αντιφασισμού (και αντιεθνικισμού φυσικά). Θαυμάστε αντιεθνικιστικό απόσπασμα:

«Και τότε συμβαίνει κάτι εκπληκτικό , κάτι υπέροχο που μόνο στην ελληνική ιστορία μπορεί να βρει κανείς παρόμοιο του. Από μερικά σπίτια του χωριού που υψώνονται πιο πέρα ξεχύνεται ξαφνικά ένα κύμα από γυναίκες .Είναι οπλισμένες με τσεκούρια ,δρεπάνια , ξύλα, μαχαίρια της κουζίνας ,και, μερικές με αυτόματα και τουφέκια. Με την Κατερίνα επικεφαλής ,ορμούν πάνω στους Βούλγαρους και, πριν προλάβουν να καταλάβουν τι συμβαίνει και να αμυνθούν, αρχίζουν να τους εξοντώνουν τραγουδώντας τον ελληνικό εθνικό ύμνο», (από το τεύχος 93 με τίτλο «Βούλγαροι»).

Ο Μικρός Ήρωας φυσικά παίρνει διαταγές από το Στρατηγείο της Μέσης Ανατολής.

Ο Μικρός Ήρωας δεν συνεργάζεται με κομμουνιστές. (Δεν υπάρχουν πουθενά στις σελίδες του-και πως θα μπορούσε κάτι τέτοιο στις  συνθήκες της μεταεμφυλιακής Ελλάδας).

Ο Μικρός Ήρωας επιχειρεί να ξαναγράψει την Ιστορία της Αντίστασης, στη συνείδηση της γενιάς ’50-’60.

Ο Μικρός Ήρωας δεν έχει μόνο αντίπαλο τον Σεϊτάν (τον ναζί μασκοφόρο superhero) αλλά και την Ηρώ Κωνσταντοπούλου ή την Σλαβομακεδόνισσα δασκάλα Ειρήνη Γκίνη (Μίρκα Γκίνοβα).

Γι αυτό και είναι άξιο σύμβολο ενός «αντιφασισμού», όπου ο φασισμός και ο εθνικισμός δεν συνδέονται:

1)      Στην ιδιαίτερη περίπτωση της χώρας, με τον ιμπεριαλισμό, το ΝΑΤΟ, τον ευρωατλαντισμό.

2)      Με την παρασιτική, λούμπεν αστική τάξη και τις τακτικές και στρατηγικές της ακροβασίες.

Ενός ανιστόρητου «αντιφασισμού», που δεν έχει καμία σχέση με τον αντιφασισμό αυτών που οδήγησαν τα άρματα στη καρδιά του Βερολίνου, την τακτική τους και τη στρατηγική τους.

Ενός «αντιφασισμού», που στοχοποιώντας αποκλειστικά τη Χ.Α. και όχι τα «ντόπια και ξένα αφεντικά» της, λειτουργεί σαν alter ego, στο ενιαίο σχέδιο του ΝΑΤΟϊσμού στη χώρα.

Ενός «αντιφασισμού» που θα οδηγήσει τελικά σε πολιτικές ουράς πίσω από την ηγεμονική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αντιφασιστικός αγώνας στη χώρα ή θα συνδέσει το αντιιμπεριαλιστικό/αντι-ΝΑΤΟϊκό με το Κοινωνικό ή θα εκφυλιστεί σε χρήσιμο ηλίθιο.

Ή θα διεξάγει ΔΙΜΕΤΩΠΟ αγώνα ενάντια και στον εθνικισμό και στον κοσμοπολιτισμό, ή θα γίνει ουρά του τελευταίου.

Υ.Γ. Όσοι προώθησαν την εικόνα του Μικρού Ήρωα να σκίζει τη ναζιστική σημαία, καλό θα ήταν να προωθήσουν την εικόνα ολόκληρη, και όχι μονταρισμένη. Είναι από το τεύχος «Η Ακρόπολη κινδυνεύει» και είναι ουσιαστικά η «αναθεωρημένη» εκδοχή του κατορθώματος του Μανώλη Γλέζου. Ούτε Ιερό, ούτε Όσιο δεν έχουν οι επίδοξοι συνεχιστές του αντιφασιστικού αγώνα.

1 σχόλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας