Μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο και ογκώδης πορεία στην Αθήνα

2741
συλλαλητήριο

Μεγάλο ήταν το συλλαλητήριο των αγροτών σήμερα στην Πλ. Βάθη και η πορεία που ακολούθησε. Συλλαλητήριο και πορεία έστειλαν πολλαπλά μηνύματα αντίστασης και αγώνα στην κυβέρνηση, το μνημονιακό μπλοκ, στην ΕΕ και το ΔΝΤ.
Έμπειροι αγροτοσυνδικαλιστές χαιρέτιζαν το συλλαλητήριο και τόνιζαν ότι αυτό δεν πρέπει να είναι το τέρμα ή η εκτόνωση των αγωνιστικών προσπαθειών αλλά μια νέα αφετηρία για την πιο πλατιά ενότητα και αγωνιστική συσπείρωση του αγροτικού κόσμου.
Οι ίδιοι αγροτοσυνδικαλιστές στηλίτευσαν την διαίρεση των αγροτών σε κομματικά μπλόκα και παραταξιακές συγκεντρώσεις ή και κατά περιφέρειες της χώρας και τόνιζαν ότι τέτοιου είδους διαιρέσεις αποδυναμώνουν τον κοινό αγροτικό αγώνα και ευνοούν την κυβέρνηση, τις μνημονιακές δυνάμεις και τους πιστωτές.
Οι αγρότες δεν είναι δυνατόν να στηρίζουν τις προσδοκίες τους σε καμιά μνημονιακή δύναμη ή στη ναζιστική απόφυση του συστήματος.
Το δίλημμα της χώρας δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης ούτε η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, που σημαίνει σκληρά μέτρα για τους αγρότες.
poreia agroton 14flev1

ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΚΛΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΑΓΡΟΤΙΑ

Η ΛΑ.Ε ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Μεγάλη αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε με επικεφαλής τους Παν. Λαφαζάνη Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε και Θαν. Πετράκο μέλος της Π.Γ και υπεύθυνο Αγροτικής Πολιτικής έδωσε το παρών στο αγροτικό συλλαλητήριο στην Πλ. Βάθη.

Ο Παν. Λαφαζάνης από την πλατεία Βάθης έκανε στα μέσα ενημέρωσης την παρακάτω δήλωση:

“Η κυβέρνηση με τα σκληρά μέτρα της δεύτερης αξιολόγησης, τα οποία είναι έτοιμη να υιοθετήσει, ειδικότερα τη μείωση του αφορολόγητου και την περαιτέρω βαθιά μείωση των συντάξεων, πάει να δώσει την χαριστική βολή στον αγροτικό πληθυσμό.

Μνημόνια και μνημονιακές κυβερνήσεις φτωχοποιούν και ξεκληρίζουν την μικρομεσαία αγροτιά και πνίγουν την πρωτογενή παραγωγή της χώρας.

Χαιρετίζουμε το σημερινό αγροτικό συλλαλητήριο και καλούμε τους αγρότες να σταματήσουν τις στείρες διαιρέσεις και να ενωθούν ως μια γροθιά μαζί με τους εργαζόμενους μισθωτούς και τις μικρομεσαίες επαγγελματικές τάξεις, σε ένα μεγάλο μέτωπο για την δημοκρατική ανατροπή στη χώρα, για μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια και λιτότητα, που θα στηρίζει το αγροτικό νοικοκυριό, την αναγέννηση της αγροτικής παραγωγής και την πρωτογενή ανάπτυξη.

Η Ελλάδα αντί να χώνεται όλο και πιο βαθιά στην παγίδα της δεύτερης αξιολόγησης που μας έχουν στήσει Σόϊμπλε και Λαγκάρντ, χρειάζεται να βγάλει επιτέλους από το λαιμό της την θηλιά των πιστωτών.

Η κυρίαρχη Ελλάδα του εθνικού νομίσματος, της σύγκρουσης με τον νεοφιλελευθερισμό και του παραγωγικού μετασχηματισμού, συνιστά το μοναδικό μέλλον για τον ελληνικό λαό και την νεολαία”.

Αγροτικό-Συλλαλητήριο02 Αγροτικό-Συλλαλητήριο03

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας