Μείωση μισθών και έξτρα φόρος για τους εργαζόμενους με τηλεργασία!!

647
εργαζόμενους με τηλεργασία

Μείωση μισθών και έξτρα φόρος για τους εργαζόμενους με τηλεργασία!!

Η συζήτηση που φοβόμασταν, άρχισε ήδη στη Γερμανία.

Με Έκθεσή της, που έδωσε στη δημοσιότητα στις 10-11-2020, η Deutsche Bank θέτει απροκάλυπτα το ζήτημα.

Κεντρικό επιχείρημα της κορυφαίας γερμανικής τράπεζας είναι ότι οι τηλεργαζόμενοι εξοικονομούν καθημερινά εισόδημα, αφού δεν πληρώνουν συγκοινωνίες και δεν ξοδεύουν χρήματα για φαγητό, ρούχα κλπ, παρέχοντας εργασία από το σπίτι!!

Η Έκθεση υποστηρίζει μάλιστα ότι ένας φόρος 5% σε όλους τους τηλεργαζόμενους θα απέφερε ετησίως στις ΗΠΑ 48 δις USD, στη Μεγάλη Βρετανία 6,9 δις λίρες και στη Γερμανία 15,9 δις ευρώ!!

Τα ποσά αυτά, σύμφωνα με τους συντάκτες της Έκθεσης, θα μπορούσαν μάλιστα να στηρίξουν τους χαμηλόμισθους!!

Η ΕΝΥΠΕΚΚ έχει εδώ και καιρό προειδοποιήσει ότι κυβερνήσεις, εργοδότες και συστημική διανόηση στην Ευρώπη ετοιμάζουν επίθεση στον κόσμο τής Εργασίας, προκειμένου να μειώσουν τους μισθούς και να περιορίσουν βασικά εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όσους παρέχουν κάθε είδους εξ αποστάσεως εργασία.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί τους εργαζόμενους τού ιδιωτικού (κυρίως) αλλά και του δημόσιου τομέα σε επαγρύπνηση ενόψει του νέου θεσμικού πλαισίου για την τηλεργασία που φέρνει τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή. Πολύ περισσότερο που η μεγαλογερμανική εργοδοσία επηρεάζει την ελληνική βιομηχανική-τραπεζική εργοδοσία και επιβάλλει πολλές φορές τις θέσεις της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας