ΛΑ.Ε: Στηρίζει τις κινητοποιήσεις των Κουρδικών Οργανώσεων

718
κινητοποιήσεις

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στους Κούρδους της Συρίας και στηρίζει τις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν οι κουρδικές οργανώσεις της Ελλάδας κατά του πολέμου και της τουρκικής εισβολής.

Οι Κούρδοι της Συρίας, προδομένοι από αναξιόπιστες «συμμαχίες» με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ που επέλεξαν στο παρελθόν, βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με μια άγρια επιθετική στρατιωτική εισβολή που επιτελείται από την πολεμική μηχανή της Τουρκίας, η οποία απειλεί με αφανισμό το λαό τους, παρά την ηρωική αντίσταση που προβάλλουν και τις τεράστιες αντιστάσεις που προέβαλαν στο παρελθόν. Αντιστάσεις που  συνέβαλαν καθοριστικά στην αναχαίτιση της προέλασης του ISIS στην περιοχή και οδήγησαν στην οικοδόμηση του δημοκρατικού κράτους της Ροζάβα.  Η επίθεση που έχει εξαπολύσει σήμερα το καθεστώς Ερντογάν, γίνεται με την ανοχή όλων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που εμπλέκονται στον πόλεμο της Συρίας και ευθύνονται για το αιματοκύλισμα και τους καταστροφικούς  περιφερειακούς πολέμους που ξέσπασαν στη Μέση Ανατολή.

Η κύρια και αδιαμφισβήτητη  ανάγκη που προέχει σήμερα, είναι να εκφράσουμε  με όλες μας τις δυνάμεις την αλληλεγγύη μας στους Κούρδους της Συρίας. Να σταθούμε στο πλευρό των γυναικών και των αντρών της Ροζάβα, που αμύνονται με το όπλο στο χέρι και των αμάχων που υφίστανται τους άγριους βομβαρδισμούς του καθεστώτος Ερντογάν. Να απαιτήσουμε τον άμεσο τερματισμό του πολέμου και της τουρκικής εισβολής, καταδικάζοντας ταυτόχρονα τον ρόλο του ΝΑΤΟ και απαιτώντας από την ελληνική κυβέρνηση να τον καταδικάσει.

Οι εξελίξεις στη Συρία, οι επιθέσεις κατά του κουρδικού λαού με την ουσιαστική στήριξη των ΗΠΑ, που παρουσιάζονταν μέχρι σήμερα ως «σύμμαχοι» τους, αναδεικνύει και για την χώρα μας και το λαό μας την ανάγκη να εξάγουν τα απαραίτητα συμπεράσματα τόσο για την «αξιοπιστία» των ΗΠΑ, όσο και για τους κινδύνους που δημιουργεί η συμμαχία με το ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή μας και συνεπώς την ανάγκη σχεδιασμού μιας νέας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας