ΛΑ.Ε Θεσσαλονίκης: Αποχαιρετάμε τον αγωνιστή της Αριστεράς Γρηγόρη Κοκοζίδη

1168
αγωνιστή

Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης  αποχαιρετά το Γρηγόρη Κοκοζίδη, στέλεχος της Αριστεράς, ο οποίος τίμησε με τη ζωή του, τις ιδέες και τους αγώνες της Αριστεράς.

Ο Γρηγόρης Κοκοζίδης μας αποχαιρέτησε σήμερα, σε ηλικία 82 ετών, αφήνοντας πίσω του μια πλούσια παρακαταθήκη αγώνων και θυσιών. Η πολυτάραχη πολιτική δράση του άρχισε από νεαρή ηλικία, με την ένταξή του στη νεολαία της ΕΔΑ, γι αυτό και το 1967 ήταν ανάμεσα στους πρώτους συλληφθέντες από τη δικτατορία των συνταγματαρχών, η οποία τον έστειλε στα κολαστήρια της Γυάρου και της Λέρου.

Αποφυλακίστηκε το 1969, για λόγους υγείας, και έσωσε την πληγείσα όρασή του, χάρις στην παρέμβαση του Ερυθρού Σταυρού. Θα μείνει στην μνήμη μας ανεξίτηλη, η ομιλία που έκανε σε εκδήλωσή μας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στην οποία μας περιέγραψε με τον δικό του γλαφυρό τρόπο, όλη  την ιστορία της εξέγερσης της Νομικής Θεσσαλονίκης το 1973.

Μετά την αποφυλάκισή του, και παρά τα όσα πέρασε στις εξορίες, συνέχισε την αντιστασιακή του δράση μέσα από τις γραμμές της αντιδικτατορικής ΚΝΕ.

Όταν εξαρθρώθηκε η οργάνωση, συνελήφθη μαζί με 27 συντρόφους του και βασανίστηκε σκληρά στα κρατητήρια της Ασφάλειας. Παρέμεινε φυλακισμένος στο Γεντί Κουλέ και μετά στις φυλακές Διαβατών, μέχρι την πτώση της δικτατορίας, και μετά, συνέχισε την πολιτική και κοινωνική του δράση, παραμένοντας ενεργός στο αγροτικό κίνημα, και οργανωμένος στην Αριστερά.

Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης εκφράζει τη βαθιά θλίψη της, καθώς και τα συλλυπητήριά της, στην οικογένειά του.

Η πολιτική κηδεία του, θα γίνει αύριο 1 Φεβρουαρίου, στις 3.00 μ.μ., στην πλατεία  του χωριού Λουδία Θεσσαλονίκης, όπου και μεγάλωσε.

Συλλυπητήρια του Παν. Λαφαζάνη

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέφρασε την οδύνη του για την απώλεια του φίλου και συντρόφου Γρηγόρη Κοκοζίδη και εκφράζει τα πιο θερμά συλλυπητήρια του στην οικογένειά του και στους δικούς του.

Θα τον θυμόμαστε πάντα και στο νου μας θα συμβολίζει τη μαχόμενη Θεσσαλονίκη για μια ανθρώπινη ζωή“.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας