Λαφαζάνης-Μελανσόν στη συγκέντρωση της CGT και των “Κίτρινων Γιλέκων” στο Παρίσι

2019
λαφαζάνης
fznor

Ιδιαίτερα θερμή και εγκάρδια συνάντηση είχε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με τον Ζαν Λυκ Μελανσόν στην μεγάλη συγκέντρωση της CGT και των Κίτρινων Γιλέκων στο Παρίσι, την ημέρα της πανεργατικής απεργίας στην Γαλλία ενάντια στην λιτότητα και τον αυταρχισμό της Κυβέρνησης Μακρόν.

Ο Παν. Λαφαζάνης εξέφρασε την αλληλεγγύη της ΛΑ.Ε στους απεργούς εργαζόμενους της Γαλλίας και τόνισε στον Μελανσόν την υποστήριξη της ΛΑ.Ε στην «Ανυπότακτη Γαλλία» και στους αγώνες της.

Ο Ζαν Λυκ Μελανσόν επαναβεβαίωσε την υποστήριξη της «Ανυπότακτης Γαλλίας», που είχε τονιστεί και στην χτεσινή επίσημη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών, για την συμμετοχή της ΛΑ.Ε στο Ευρωψηφοδέλτιο της Αριστεράς «Τώρα ο λαός».

Παρίσι: Λαφαζάνης-Γούλας-Κοζαδίνος-Κουβελάκης στη μεγάλη συγκέντρωση CGT-“Κίτρινων Γιλέκων”

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Βαγγέλης Γούλας, ο Μανώλης Κοζαδίνος και ο Στάθης Κουβελάκης βρέθηκαν στη μεγαλειώδη συγκέντρωση και πορεία της CGT και των “Κίτρινων Γιλέκων” στο κέντρο του Παρισιού μαζί με την αντιπροσωπεία της Ανυπότακτης Γαλλίας και στο μπλοκ της τελευταίας.

Ως γνωστόν σήμερα στη Γαλλία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία πανεργατική απεργία ενάντια στη λιτότητα και τον βάρβαρο αυταρχισμό της κυβέρνησης Μακρόν.

Τόσο η συγκέντρωση, όσο και η πορεία ήταν πράγματι εντυπωσιακές και συνδικαλιστικοί κύκλοι τόνιζαν ότι ήταν από τις μεγαλύτερες τα τελευταία χρόνια, πράγμα που δείχνει όχι μόνο τη μεγάλη φθορά της κυβέρνησης του Μακρόν και της πολιτικής του, αλλά και την αναζωογόνηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος στη Γαλλία.

Αυτή η μίξη εργατικού κινήματος και “κίτρινων γιλέκων” δίνει έναν εκρηκτικό και πρωτότυπο χαρακτήρα στις εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις και αναδεικνύει τη δυνατότητα μιας νέας ελπιδοφόρας προοπτικής για τη Γαλλία, αλλά και για την Ευρώπη.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε όλη τη Γαλλία βγήκαν στους δρόμους πάνω από 300 χιλιάδες εργαζόμενοι σε 200 γαλλικές πόλεις, ενώ στο Παρίσι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις πολλές δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων και “κίτρινων γιλέκων”.

Να σημειώσουμε, ότι το γαλλικό παράδειγμα έχει αρχίσει να βρίσκει μιμητές σε πολλές χώρες της Ευρώπης, ενώ τη σειρά καλείται να πάρει και η Ελλάδα, με τον κόσμο της εργασίας και τον ελληνικό λαό να βγαίνει στους δρόμους με τα δικά του γιλέκα και να σπάει ένα σικέ ξεπεσμένο κατεστημένο πολιτικό παιχνίδι, το οποίο επιχειρεί γελοιωδώς να αναπαραγάγει, ως κακέκτυπο και φαρσοκωμωδία, τον παλιό δικομματισμό.

Φωτογραφίες από τη συνάντηση Λαφαζάνη-Μελανσόν στη συγκέντρωση της CGT και των Κίτρινων Γιλέκων στο Παρίσι

fznor
fznor
nor

 

nor

nor

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας