ΛΑΕ και κίνημα ανέστειλαν 7 πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών

1081
λαε

Εκατοντάδες νέοι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών από τράπεζες, δημόσιο και FUNDS

 

Ελληνικές και ξένες τράπεζες, δημόσιο και Funds με την στήριξη και ενθάρρυνση της κυβέρνησης Τσίπρα, που μαζί τους συμφώνησε το νέο θεσμικό πλαίσιο για τα «κόκκινα» δάνεια για να προστατεύσει αυτούς και όχι τους δανειολήπτες, συνέχισαν και σήμερα, Τετάρτη, 06/03/2019, τον αντικοινωνικό Αρμαγεδδώνα της αρπαγής λαϊκών κατοικιών και περιουσιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΛΑΕ και το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών, αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί 621 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και 12 πρώτες κατοικίες, που εκπλειστηριάζονται στην Αττική.

Η Λαϊκή Ενότητα, συνεχίζοντας τους αγώνες της, για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, συμμετείχε και σήμερα, σε συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα έξω από συμβολαιογραφεία, που πραγματοποιούσαν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Οι αγωνιστικές αυτές κινητοποιήσεις είχαν για άλλη μία φορά συγκεκριμένα αποτελέσματα, αφού κάτω από την πολιτική πίεση, που προκάλεσε η αναγγελία τους, αναστάλθηκαν 7 πλειστηριασμοί πρώτων λαϊκών κατοικιών.

Στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε αγωνιστική συγκέντρωση στις 10:00 το πρωί, έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο επί της Ακαδημίας 62, όπου είχαν προγραμματιστεί, μεταξύ άλλων, έξη πλειστηριασμοί κατοικιών, οι 4 από τις οποίες ήταν πρώτες κατοικίες, με επισπεύδουσες την Εθνική Τράπεζα και την τράπεζα Πειραιώς. Και οι 6 αυτοί πλειστηριασμοί, κάτω από την πίεση των συγκεντρωμένων, αναστάλθηκαν.

Σε αυτή την κινητοποίηση οι συμμετέχοντες/σες με την παρουσία και τα συνθήματά τους διαμήνυσαν ότι δεν εξαπατούνται από τα ψέματα της κυβέρνησης ούτε τρομοκρατούνται από τις αστυνομικές και δικαστικές διώξεις σε βάρος τους και απαίτησαν να σταματήσουν αυτές οι απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές διώξεις, που θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές στη χώρα μας, και να προστατευτεί η πρώτη κατοικία και η λαϊκή περιουσία.

Στη συγκέντρωση της Αθήνας συμμετείχαν μπλοκ της ΛΑΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα του ΠΣ της Π. Λαφαζάνη και της «Ενωτικής πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών».

Δήλωση Παναγ. Λαφαζάνη Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε

“Και σήμερα γίνονται 100άδες πλειστηριασμοί σε όλη την Ελλάδα και στην Αθήμα. Πολλοί από αυτούς είναι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Πρώτης και μοναδικής κατοικίας.

Απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο να επιχειρούν να ξεσπιτώσουν τον κόσμο.

Είμαστε εδώ σήμερα σε συμβολαιογραφείο της Ακαδημίας και διαμαρτυρόμαστε δυναμικά, όσο μπορούμε, ενάντια σε 6 πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας που έχουν σχεδιαστεί να γίνουν σε αυτό το συμβολαιογραφείο. Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Έστω και λίγοι καταφέρνουμε πολλά.

Σήμερα χάρη και στην παρουσία μας σε αυτό το συμβολαιογραφείο ανεστάλησαν και οι 6 πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Είναι μία επιτυχία, μια μικρή νίκη του κινήματος. Τέτοιες νίκες γίνονται κάθε εβδομάδα. Αν γίνουμε πιο πολλοί, εκατοντάδες και χιλιάδες, τότε είναι σίγουρο ότι θα ανακόψουμε τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας γιατί αυτό είναι το μέγα κοινωνικό θέμα.

Η κυβέρνηση με τη στάση πολιτικής αγηρτείας που διακρίνει τον Τσίπρα, επιχειρεί είτε μέσα σε αυτήν ή την επόμενη εβδομάδα να φέρει νομοσχέδιο με το οποίο θα καταργεί τον νόμο Κατσέλη, το διάτρητο έστω νόμο Κατσέλη και θα καταργεί επίσης κάθε ίχνος προστασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Είναι ένα εθνικό και κοινωνικό έγκλημα αυτό. Θα έχουμε συγκέντρωση και διαμαρτυρία όταν θα πάει να ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο.

Αν δεν το αποτρέψουμε θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να μην εφαρμοστεί στην πράξη. Αλλά και αν εφαρμοστεί, θα είμαστε παρόντες για να μην γίνουν εξώσεις των φτωχών νοικοκυριών από τα σπίτια και τα μαγαζιά τους. Και θα έχουμε επιτυχία διότι προχθές στη Νίκαια, άλλο ένα μαγαζάκι όταν πήγαν να κάνουν έξωση στον επαγγελματία και να του πετάξουν τα πράγματα στο δρόμο και να του κλείσουν το μαγαζί, εμείς ήμασταν εκεί, προστατέψαμε τον μαγαζάτορα, δεν έγινε η έξωση και έφυγαν κακείν κακώς οι κλητήρες. Μαζί μας ήταν βεβαίως όλη η γειτονιά στη Νίκαια.

Γι’ αυτό λέμε ότι τα σχέδια αυτά δεν θα περάσουν.

Η ανατροπή έρχεται“.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας