Κυβερνητική επίθεση των ΜΑΤ στους πυροσβέστες και σοβαρός τραυματισμός πυροσβέστη διαδηλωτή

542
Κυβερνητική επίθεση των ΜΑΤ στους πυροσβέστες

Τον σοβαρό τραυματισμό εποχικού πυροσβέστη προκάλεσε κροτίδα που έριξαν τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης με χημικά, κρότου λάμψης και αύρα έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με στόχο τη διάλυση της συκέντρωσης των πυροσβεστών. Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι εποχικοί πυροσβέστες και δείχνουν τα βίντεο, η επέμβαση των ΜΑΤ έγινε παρά το γεγονός ότι η πορεία τους ήταν απολύτως ειρηνική.

Αρχικά οι εποχικοί πυροσβέστες είχαν αναφέρει πως η κροτίδα προκάλεσε τον ακρωτηριασμό του δακτύλου του συναδέλφου τους, ωστόσο με νεότερη ανάρτησή τους ενημέρωσαν πως ο συνάδελφός τους έχει βαθύ τραυματισμό στο χέρι και καυτηριασμό παλάμης και χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργείο. Πολλοί ακόμη πυροσβέστες κάνουν λόγο για προβλήματα ακοής, λόγω της εκτεταμένης ρίψης χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Στην ανακοίνωσή της η αστυνομία, που ενημερώνει πως έγιναν και πέντε προσαγωγές, ισχυρίζεται πως «παρενέβη με κατάλληλες κινήσεις, περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και χρήση νερού, απωθώντας τους συγκεντρωμένους για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ασφαλής κυκλοφορία και να μη διαταραχθεί η κοινωνικοοικονομική ζωή στην ευρύτερη περιοχή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας