Κυβέρνηση: Εξετάζει το αίτημα Eldorado για αποζημίωση. Δίνει και το βόδι

905
κυβέρνηση

Εκεί που η Eldorado χρωστάει στην χώρα για τις ζημίες που έχει προκαλέσει, φθάνει στο σημείο τώρα να ζητάει και το βόδι.

Το τραγικό είναι ότι η κυβέρνηση δια του Υπουργείου Περιβάλλοντος σπεύδει και ομολογεί ότι εξετάζει το προκλητικό αίτημα της εταιρείας για αποζημιώσεις ύψους 750 εκατ. ευρώ σχετικά με υποτιθέμενες ζημίες της εταιρείας από τις καθυστερήσεις στο έργο εξαιτίας ενεργειών ή παραλείψεων της Πολιτείας.

Ιδού η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου:

Το υπουργείο Περιβάλλοντος

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός ΑΕΜΒΧ» σχετικά με την κατάθεση αιτήματος αποζημίωσης ως αποτέλεσμα της διαδικασίας αδειοδότησης του Μεταλλείου των Σκουριών, επισημαίνουμε την πάγια θέση του Ελληνικού Δημοσίου, ότι η ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας είναι, σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης, μια ενιαία επένδυση. Ως εκ τούτου, βασική προϋπόθεση για την έναρξη και λειτουργία των επιμέρους τμημάτων αυτής, είναι η προσκόμιση, εκ μέρους της Εταιρείας, των απαραίτητων εγγυήσεων για την υλοποίηση της υποχρέωσης παραγωγής καθαρών μετάλλων. Στο πλαίσιο της θέσης αυτής, εξετάζεται από τη Διοίκηση και το κατατεθέν αίτημα της εταιρείας.

Η Eldorado Gold

Σύμφωνα με την μητρική της Ελληνικός Χρυσός, Eldorado Gold, το αίτημα αποζημίωσης σχετίζεται με τις ζημιές που υπέστη η εταιρία από καθυστέρηση στην έκδοση των απαιτούμενων αδειών για τις Σκουριές. Στο ποσό περιλαμβάνονται δαπάνες που έχουν γίνει αλλά και διαφυγόντα κέρδη, ενώ διευκρινίζεται ότι η αίτηση είναι εξωδικαστική και δεν θέτει σε κίνηση νομικές διαδικασίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας