Κρήτη: Κι άλλος οικοδόμος νεκρός. Μακάβριο ρεκόρ επί Τσίπρα-Αχτσιόγλου

1142
οικοδόμος

Τραγικό θάνατο βρήκε οικοδόμος, πέφτοντας από ύψος τουλάχιστον 8 μέτρων, στην περιοχή Κορακοβούνι του Ηρακλείου. Η συχνότητα των θανατηφόρων “εργατικών ατυχημάτων” εντυπωσιάζει, σε σημείο ώστε να καταγράφεται μακάβριο ρεκόρ στα χρόνια των Τσίπρα – Αχτσιόγλου. 

Πρόκειται για τον 60χρονο Δημήτρη Γιαννακουδάκη, παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, πατέρα δύο παιδιών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου Γιάννη Γωνιανάκη, το δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 4:30 μμ του Σαββάτου.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδικάτου, «ο άτυχος εργάτης ήθελε ακόμη 200 ένσημα για να συνταξιοδοτηθεί. Οι συνάδελφοί του που τον είδαν να πέφτει, κάλεσαν αμέσως το ΕΚΑΒ που έφτασε και μετέφερε στο Βενιζέλειο τον άτυχο συνάδελφό μας, που εξέπνευσε μετά από τέσσερις περίπου ώρες».

Όπως εξήγησε, τα ατυχήματα και τα δυστυχήματα στους χώρους εργασίας και ιδιαίτερα στις οικοδομές, έχουν να κάνουν με την εντατικοποίηση της εργασίας και τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας: «Με την εντατικοποίηση της δουλειάς, βλέπουμε ότι οι εργάτες εξαντλούνται, οπότε τα ατυχήματα αυξάνεται η πιθανότητα να συμβούν. Επιπλέον τα ανύπαρκτα σε πολλές περιπτώσεις ή τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας, ενισχύουν τους κινδύνους. Το ζητούμενο είναι πώς θα ενισχυθούν οι έλεγχοι της Επιθεώρησης Εργασίας, που με 9 άτομα και δίχως οχήματα, αντιλαμβανόμαστε όλοι, κατά πόσο μπορεί να συμβάλει στην ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας