Κοινωνικός εφιάλτης: Περήφανος ο ΔΕΔΔΗΕ, 200.000 διακοπές ρεύματος μέσα στο 2019!

1415
διακοπή

Σε τσουνάμι έχουν εξελιχθεί οι αποκοπές ρεύματος από ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ στην ελληνική κοινωνία, κυρίως λόγω ένδειας και ανέχειας πλατιών λαϊκών στρωμάτων, τα οποία φτάνουν σε τέτοιο σημείο εξαθλίωσης ,ώστε να μην έχουν να πληρώσουν ένα από τα πιο βασικά κοινωνικά αγαθά επιβίωσής τους, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, του οποίου η έλλειψη στην ουσία ισοδυναμεί με δολοφονία των νοικοκυριών.

Είναι εγκληματικό και απάνθρωπο κυβέρνηση και ΔΕΗ να εγκαταλείπουν ανάλγητα χωρίς το ελάχιστο για την επιβίωση ρεύμα φτωχό κόσμο, ο οποίος μετά από αυτό πετιέται στην κυριολεξία στον κοινωνικό Καιάδα.

Το αποκορύφωμα της απανθρωπιάς είναι να βλέπουμε τον ΔΕΔΔΗΕ να επαίρεται για την αποτελεσματικότητα της δράσης του στην εκτέλεση των εντολών για την αποκοπή ρεύματος. Ντροπή!

Μέσα σε συνθήκες ενεργειακής φτώχειας, οι κυβερνήσεις πρέπει να σχεδιάσουν μια πολιτική που να παρέχει δωρεάν, όπως έκανε ο Λαφαζάνης με νόμο, που κατάργησαν μόλις έφυγε από το Υπουργείο, ένα μίνιμουμ από κιλοβατώρες σε κάθε νοικοκυριό που έχει εισόδημα στο όριο επιβίωσης.

Το 2019 οι διακοπές ρεύματος λόγω χρεών έφθασαν στις 500.000

Περισσότερες από 500.000 εντολές διακοπής ρεύματος λόγω χρεών εκδόθηκαν το 2018 και άλλες περίπου 200.000 από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα, οι οποίες, όπως επισημαίνει ο ΔΕΔΔΗΕ, εκτελούνται με αποτελεσματικότητα παρά τις ελλείψεις προσωπικού και τις λοιπές εργασίες (όπως οι έλεγχοι για ρευματοκλοπές) που υλοποιούνται παράλληλα.
Με αφορμή σχετικές επισημάνσεις της διοίκησης της ΔΕΗ, ο Διαχειριστής επισημαίνει συγκεκριμένα ότι:

– Για το έτος 2018, το σύνολο των εντολών που δέχθηκε πανελλαδικά για αποκοπές από όλους τους προμηθευτές διαμορφώθηκε στις 536.647, εκ των οποίων οι 228.674 εντολές ανακλήθηκαν (λόγω εξόφλησης του χρέους και σε αρκετές περιπτώσεις μετά την επίσκεψη συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ) και οι 298.992 εκτελέσθηκαν, αφήνοντας σε εκκρεμότητα για αποκοπή μόλις το 2% επί του συνόλου.

– Από τις αρχές του 2019 έως σήμερα, ο ΔΕΔΔΗΕ έχει δεχθεί 192.480 εντολές για αποκοπές λόγω χρέους, εκ των οποίων οι 55.491 έχουν ανακληθεί και οι 87.113 έχουν ήδη εκτελεσθεί, με τις εκκρεμότητες επί του συνόλου να διαμορφώνονται στο 26%, ποσοστό που θα μειωθεί το προσεχές διάστημα με τη συνέχιση της εκτέλεσης των εντολών.

«Τα στοιχεία αυτά», τονίζεται, «καταδεικνύουν την αποτελεσματικότητα του ΔΕΔΔΗΕ, με δεδομένο μάλιστα ότι τα συνεργεία του -παράλληλα με τη διεκπεραίωση του μεγάλου όγκου αιτημάτων για αποκοπές- πραγματοποιούν ταυτόχρονα ελέγχους για ρευματοκλοπές, εντοπίζοντας περισσότερα από 10.000 περιστατικά κατά μέσο όρο, με βάση τα επίσημα στοιχεία. 
Ο ΔΕΔΔΗΕ, παρά τις σοβαρές ελλείψεις σε τεχνικό προσωπικό που αντιμετωπίζει -ενδεικτικά αναφέρεται ότι πανελλαδικά, για το σύνολο των 7,5 εκατ. παροχών, το τεχνικό του προσωπικό φθάνει τα 2.142 άτομα, ενώ το σύνολο των καταμετρητών του μόλις τους 283 – καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πελατών του, παρά τις αντιξοότητες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας