Κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο 11.000 εργαζόμενοι στη "Μαρινόπουλος"

2296
Κωνσταντίνου

Ένα από τα μεγάλα σκάνδαλα στον ιδιωτικό τομέα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η κυβέρνηση έσπευσε να διασώσει την οικογένεια Μαρινόπουλου, τις αμαρτωλές διοικήσεις των τραπεζών για τα θαλασσοδάνεια, το δημόσιο και τους μεγάλους οφειλέτες της εταιρείας, κουρεύοντας δραστικά τους μικροπρομηθευτές και τώρα το αμαρτωλό σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος βρίσκεται στον “αέρα” με 11.000 εργαζόμενους να αγωνιούν για το μέλλον τους.
Εξαντλήθηκε η ενδιάμεση χρηματοδότηση της εταιρείας Μαρινόπουλος ΑΕ, η οποία είχε προβλεφθεί από την συμφωνία μεταξύ των τραπεζών της οικογένειας Μαρινόπουλου και της Σκλαβενίτης ΑΕΕ, μετά από την καταβολή του Δώρου των Χριστουγέννων στους εργαζομένους της υπό διάσωση αλυσίδας σούπερ μάρκετ.
Αρμόδιες πηγές, μιλώντας προς το ΑΠΕ – ΜΠΕ, έλεγαν ότι πλέον δεν υπάρχουν τα χρήματα για την καταβολή της μισθοδοσίας του Δεκεμβρίου.
Η εκκρεμούσα απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης της εταιρείας -από την οποία εξαρτάται και η αποδέσμευση των συμφωνηθέντων ποσών με τις τράπεζες- δεν είναι σαφές πότε θα εκδοθεί.
Ορισμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου του 2017, αλλά δεν είναι σαφές αν όντως αυτό πρόκειται να συμβεί.
Πρακτικά, η μεγαλύτερη προσπάθεια διάσωσης επιχείρησης στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, βρίσκεται στον «αέρα».
Έτσι κινδυνεύουν 10.800 άμεσες θέσεις εργασίας της Μαρινόπουλος ΑΕ, εκατοντάδες επιχειρήσεις – προμηθευτές της και δεν θα πέσουν στην αγορά, όπως προβλεπόταν στο πρώτο δίμηνο του 2017 περί τα 350 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας