Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Τα εμβόλια θα γίνουν σε νοσοκομεία αντί Κέντρα Υγείας

690
Τα εμβόλια θα γίνουν σε νοσοκομεία

Στην καταγγελία ότι οι εμβολιασμοί των πολιτών κατά του κορονοϊού θα γίνουν σε νοσοκομεία αντί για τα προβλεπόμενα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Διαψεύδει το υπουργείο Υγείας.

Σε νοσοκομεία αντί για τα προβλεπόμενα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα θα γίνει ο εμβολιασμός πολιτών κατά του κορονοϊού, όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο κ. Γιαννάκος, ότι ηλικιωμένοι λαμβάνουν μηνύματα για να εμβολιαστούν σε νοσοκομεία, δίχως τα νοσοκομεία να γνωρίζουν κάτι επίσημα.

Ο ίδιος, μιλώντας στο Sputnik, απέδωσε το γεγονός αυτό στο ότι τα εμβολιαστικά κέντρα δεν έχουν στελεχωθεί με το αναγκαίο προσωπικό. Πρόσθεσε ότι η αλλαγή θα σημάνει, επίσης, μεγάλη ταλαιπωρία για χιλιάδες πολίτες που θα υποχρεωθούν να προσέλθουν στα νοσοκομεία για να κάνουν το εμβόλιο.

Διαψεύδει το υπουργείο Υγείας: Εμβολιασμός και στα Κέντρα Υγείας

Οι παραπάνω καταγγελίες διαψεύστηκαν, ωστόσο, από το υπουργείο Υγείας, από το οποίο τονίζεται ότι οι πολίτες θα μπορούν να εμβολιάζονται και σε Κέντρα Υγείας και σε νοσοκομεία.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, επικαλούμενη το υπουργείο Υγείας, ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες και ως γνωστόν, προτεραιότητα θα έχουν οι πολίτες ηλικίας άνω των 85 ετών.

Η αποστολή των πρώτων γραπτών μηνυμάτων στην άυλη συνταγογραφηση έχει ήδη αρχίσει και μέσα σε 72 ώρες όσοι λάβουν το σχετικό μήνυμα θα πρέπει, σε περίπτωση που συμφωνούν με το προτεινόμενο ραντεβού, να στείλουν τον κωδικό, που θα τους έχει σταλεί στο 13034.

Υπενθυμίζεται ότι ραντεβού κλείνεται και σε φαρμακεία ή ΚΕΠ καθώς και μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας