Καζακστάν: Συνέλαβαν αρχηγό τζιχαντιστικής οργάνωσης φιλικής στους Γκρίζους Λύκους

1021

Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες αλλά και οι ΗΠΑ πίσω από τις ταραχές στο Καζακστάν;

Σύμφωνα με το Sputnik Kazaakstan και άλλα ξένα -ρωσόφωνα και μη ρωσόφωνα μέσα- οι αρχές του Καζακστάν  συνέλαβαν τον φερόμενο ως  εγκέφαλο του πογκρόμ και του πλιάτσικου ως και των αποκεφαλισμών που συνέβησαν, Arman Dzhumageldiev.  O Dzhumageldiev θεωρείται ως εγκέφαλος της οργανωμένης εγκληματικής ομάδας με την κωδική ονομασία Dikiy.

Σύμφωνα με τις προναναφερθείσες πηγές οι  αρχές του Καζακστάν,  υποψιάστηκαν ότι ο άνδρας, ο οποίος επέστρεψε στο Καζακστάν από την Τουρκία στις αρχές Ιανουαρίου, ήταν επικεφαλής των πογκρόμ και των επιθέσεων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Ο Arman Dzhumageldiev με την κωδική ονομασία Dikiy ( “Άγριος”) θεωρείται ηγέτης του οργανωμένου εγκλήματος ενώ είναι επίσης διασημότητα του Instragram με 44 χιλιάδες followers. Κατά την σύλληψη του κατασχέθηκαν οπλισμός και ταξιδιωτικά έγγραφα που είχε μαζί του ο Dzhumageldiev. Μαζί του συνελήφθησαν κι άλλα πρωτοκλασάτα μέλη της οργάνωσης.

Οι αρχές του Καζακστάν πιστεύουν ότι ο Dzhumageldiev και η οργάνωση Dikiy έχουν σχέση με την Γκρίζους Λύκους και την Τουρκία.  Υπάρχουν πάντως και κάποιοι που βλέπουν στις πρόσφατες ταραχές Αμερικάνικο δάχτυλο υποκίνησης Τζιχαντιστών του Καυκάσου με σκοπό την δημιουργία ακόμη ενός μετώπου για τον Πούτιν μετά την Ουκρανία.

Κύκλοι που γνωρίζουν την κατάσταση στην περιοχή θεωρούν ότι είναι πιθανόν να δραστηριοποιείται στην περιοχή η τρομοκρατική οργάνωση Εμιράτο του Καυκάσου.

Να σημειωθεί επίσης ότι αν ανατρέχοντας κανείς στον λογαριασμό του Arman Dzhumageldiev, διαπιστώνει ότι πρόκειται για οπαδό του Παντουρανισμού, ενώ ο ίδιος δηλώνει, απλώς συγγραφέας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας