Κάτι δεν πάει καλά;-Γιατί το Ισραήλ μειώνει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων;

536
Ισραήλ μειώνει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων

Μελέτη στην Βρετανία: Τα αντισώματα που παράγουν τα εμβόλια αρχίζουν να μειώνονται 2-3 μήνες μετά τη δεύτερη δόση έως και 50%

Το Ισραήλ, η Μεγάλη Βρετανία αλλά και άλλες χώρες αρχίζουν να αποτυπώνουν πιο ρεαλιστικά και προφανώς την πραγματικότητα περί των εμβολίων και της αποδοτικότητας τους.
Τα εμβόλια παρέχουν ένα τείχος προστασίας αλλά μετά από κάποιο διάστημα αρχίζει η μείωση της αποτελεσματικότητας τους.
Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο είναι ειδικά το Ισραήλ και όχι απλά μέσω μιας μελέτης αλλά το επίσημο Υπουργείο Υγείας σχεδόν συστηματικά απομυθοποιεί το εμβόλιο της Pfizer – εσχάτως έχει λάβει εμβόλια από την Moderna – και τα ερωτήματα αυξάνονται, όλα αυτά συμβαίνουν για προφανείς λόγους διαφάνειας ή συμβαίνει και κάτι άλλο;
Ταυτόχρονα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τύπου Facebook μπορεί εύκολα να κατηγορούν τα μέσα ενημέρωσης για fake news αλλά θα πρέπει να σχολιάσουν και τις δηλώσεις του αμερικανού Προέδρου Biden ο οποίος δήλωσε ότι οι εμβολιασμένοι ούτε νοσούν, ούτε πεθαίνουν εννοώντας από Covid 19.
Ωστόσο με βάση τα επίσημα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων τα γνωστά CDC στις ΗΠΑ… από εμβόλια έχουν καταγραφεί 5.913 θάνατοι.
Οπότε η παρατήρηση του Biden ότι δεν πεθαίνεις από τα εμβόλια δεν ισχύει, τι λέτε ή μήπως οι 5.913 άνθρωποι δεν είχε αξία η ζωή τους;

Μελέτη στην Βρετανία: Τα αντισώματα που παράγουν τα εμβόλια αρχίζουν να μειώνονται 2-3 μήνες μετά τη δεύτερη δόση έως και 50%

Τα επίπεδα αντισωμάτων που δημιουργούνται από τις δύο δόσεις των εμβολίων Oxford / AstraZeneca ή των Pfizer / BioNTech για την αντιμετώπιση του Covid 19 μπορεί να αρχίσουν να μειώνονται έξι εβδομάδες μετά την δεύτερη δόση και για μερικούς μπορεί να μειωθεί έως και 50% σε λιγότερο από τρεις μήνες, σύμφωνα με έρευνα.
Η μελέτη του University College London (UCL) ανέλυσε αίμα από 552 εμβολιασμένα άτομα ηλικίας κυρίως 50 με 60 ετών.
Τα επίπεδα των αντισωμάτων ποικίλλουν ευρέως μεταξύ των ασθενών, αλλά μια διπλή δόση Pfizer / BioNTech παρήγαγε περισσότερα αντισώματα κατά του Covid 19 σε σχέση με το εμβόλιο της Οξφόρδης.
Για το εμβόλιο της Pfizer, τα επίπεδα αντισωμάτων μειώθηκαν κατά μέσο όρο από 7.506 μονάδες ανά χιλιοστόλιτρο (ml) στις 21-41 ημέρες μετά τον εμβολιασμό σε 3.320 μονάδες ανά ml σε 70 ή περισσότερες ημέρες.
Για το εμβόλιο της Οξφόρδης, μειώθηκαν από 1.201 μονάδες ανά ml σε 0-20 ημέρες σε 190 μονάδες ανά ml σε 70 ή περισσότερες ημέρες.
Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό Lancet.
Στην μελέτη του University College London αναφέρθηκε ότι θα μπορούσε να είναι «σημαντικό εάν τα επίπεδα αντισωμάτων σε ορισμένες ομάδες πέσουν κάτω από τα όρια προστασίας νωρίτερα από ότι σε άλλα», καθώς τα υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων «πιθανώς σχετίζονται με μεγαλύτερη προστασία έναντι παραλλαγών»
Ο Eleanor Riley, καθηγητής ανοσολογίας και μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα της έρευνας δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα.
«Ελλείψει συνεχιζόμενης σύνθεσης αντισωμάτων, οι συγκεντρώσεις αντισωμάτων αποσυντίθενται με προβλέψιμο, εκθετικό ρυθμό.
Αυτό δεν είναι απαραίτητα πρόβλημα», επισήμανε.
«Οι δύο βασικές παράμετροι είναι: πρώτον, η ελάχιστη συγκέντρωση αντισωμάτων που απαιτείται για την προστασία, και δεύτερον, πόσο γρήγορα οι συγκεντρώσεις αντισωμάτων μπορούν να αυξηθούν ξανά απέναντι στην μόλυνση (η λεγόμενη απόκριση μνήμης).
«Αυτή η μελέτη δεν απαντά σε αυτές τις ερωτήσεις και, μάλιστα, είναι ίσως οι πιο κρίσιμες ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσουμε προκειμένου να προσδιορίσουμε την ανάγκη για 3η δόση εμβολίου»
«Τα εμβόλια mRNA όπως το εμβόλιο Pfizer / BioNtech έχουν σχεδιαστεί για να προκαλούν υψηλές συγκεντρώσεις αντισωμάτων.
«Τα εμβόλια με ιικούς φορείς (όπως το εμβόλιο Oxford και AstraZeneca) τείνουν να προκαλούν χαμηλότερη απόκριση αντισωμάτων αλλά ισχυρότερες αποκρίσεις Τ κυττάρων.
Επομένως, οι διαφορές στις συγκεντρώσεις αντισωμάτων που προκαλούνται από τα δύο εμβόλια δεν προκαλούν έκπληξη και δεν προκαλούν ανησυχία.

Υπουργείο Υγείας Ισραήλ: Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων της Pfizer υποχωρεί έως…το 16%

Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ δημοσίευσε νέα στοιχεία στις 23 Ιουλίου 2021 που δείχνουν ότι το εμβόλιο παραμένει 91% αποτελεσματικό αρχικά έναντι του COVID-19 και μόνο σε δύο περιπτώσεις εμφανίστηκε ήπιας μορφής καρδιακή φλεγμονή σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών.
Ωστόσο, με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ η αποτελεσματικότητά των εμβολίων της Pfizer στην επιβράδυνση των λοιμώξεων…. μειώθηκε από αρχικώς 90% με 95%… στο 39%.
Το εμβόλιο βρέθηκε να είναι 39% με 40% αποτελεσματικό κατά συμπτωμάτων που προκαλεί ο Covid 19 και 88% αποτελεσματικό για όσους χρειαστεί να νοσηλευτούν.

Μετά από +6 μήνες μειώνεται η απόδοση των εμβολίων της Pfizer στο 16%

Ωστόσο όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώνει τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πριν από έξι μήνες ή περισσότερο, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου απέναντι στον Covid 19 και την μετάδοση του μειώθηκε στο 16%.
Μεταξύ περισσότερων από 1,8 εκατομμυρίων ανθρώπων που εμβολιάστηκαν δύο φορές έως τις 31 Ιανουαρίου, περίπου 5.770 μολύνθηκαν από τον Covid 19 και 1.181 από αυτούς ή το 20% όλων των νέων μολύνσεων, είχαν προσβληθεί την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε το Υπουργείο Υγείας. Ωστόσο, από εκείνους που βρέθηκαν θετικοί στον Covid 19, μόνο 495 άτομα νοσηλεύτηκαν, 334 εμφάνισαν σοβαρή ασθένεια και 123 πέθαναν.
Οι νέες παραλλαγές είναι πιο διαδεδομένες στους ανθρώπους ηλικίας 60 ετών και άνω.
Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι ήταν οι πρώτοι άνθρωποι που εμβολιάστηκαν ή και επειδή οι ηλικιωμένοι έχουν μεγαλύτερη τάση να είναι ανοσοκατεσταλμένοι και επιρρεπείς σε νέες λοιμώξεις
Το Υπουργείο Υγείας διαπίστωσε ότι μεταξύ 178.836 εφήβων ηλικίας 12-15 ετών που είχαν εμβολιαστεί πλήρως και άλλοι 56.524 που είχαν εμβολιαστεί μόνο με μια δόση από τις 20 Ιουλίου, δύο από αυτούς εμφάνισαν καρδιακή φλεγμονή.
Ένας από τους εφήβους νοσηλεύτηκε τρεις ημέρες μετά τη δεύτερη δόση με πυρετό και πόνο στο στήθος αλλά βγήκε από το νοσοκομείο.
Ο άλλος παρουσίασε πυρετό και διάρροια μετά την πρώτη του δόση, και πέντε ημέρες αργότερα, πήγε στο νοσοκομείο με πόνο στο στήθος.
Παρέμεινε στο νοσοκομείο για πέντε ημέρες.
Άλλες, ελάχιστες ανεπιθύμητες ενέργειες αναφέρθηκαν στα παιδιά από 12 έως 15 ετών που εμβολιάστηκαν.
Η πλειοψηφία (9 παιδιά) είχε γενικά πόνους μετά την πρώτη ή τη δεύτερη δόση των εμβολίων, τρεις είχαν πόνο στο σημείο της ένεσης και τρεις εμφάνισαν σοβαρές παρενέργειες και απαιτήθηκε παρακολούθηση.

Ενώ οι νεκροί αυξάνονται…ο Biden ισχυρίζεται ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως δεν μπορούν νοσήσουν από Covid 19

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden ισχυρίστηκε ότι οι Αμερικανοί που εμβολιάζονται πλήρως κατά του COVID-19 θα αποκτήσουν πλήρη προστασία από την ασθένεια, αποτρέποντας τη νοσηλεία και το θάνατο.
«Δεν πρόκειται να νοσήσετε από Covid 19 εάν έχετε εμβολιαστεί» δήλωσε ο Biden.
«Εάν εμβολιάζεστε, δεν πρόκειται να νοσηλευτείτε, δεν πρόκειται να βρεθείτε στη μονάδα IC και δεν πρόκειται να πεθάνετε» επισήμανε ο Biden.
Τα εμβόλια κατά του COVID-19 έχουν αποδείξει ότι είναι σε θέση να παρέχουν προστασία και ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορούν να μειώσουν τη σοβαρότητα της ασθένειας – εξηγώντας ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό από αυτούς που εμβολιάστηκαν πλήρως νόσησαν.

Συνολικά 5.189 εμβολιασμένοι χρειάστηκαν νοσηλεία

Από τις 12 Ιουλίου, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) δήλωσαν ότι οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι υγείας έχουν εκτιμήσει ότι 5.189 άτομα που είχαν εμβολιαστεί πλήρως ενάντια στον Covid 19, χρειάστηκε να νοσηλευτούν.
Με βάση τα τελευταία επίσημα στοιχεία 1.063 πλήρως εμβολιασμένοι ασθενείς έχουν πεθάνει, στις ΗΠΑ.
Περίπου το 75% όσων εμβολιασμένων νοσηλεύτηκαν ή πέθαναν σχετίζονται με τις νέες μεταλλάξεις και αφορούσαν ηλικιακές ομάδες άνω των 65 ετών.
Με βάση τα στοιχεία από το Ισραήλ στα τέλη Ιουνίου 2021, περίπου οι μισοί από τους ενήλικες που είχαν μολυνθεί κατά την πρόσφατη επιδημία ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.

Έχουν πεθάνει από εμβόλια στις ΗΠΑ 5.913 άτομα

Μια αιφνιδιαστική αύξηση αναφορών θανάτων 12.313 από εμβόλια κατά του COVID-19 στο Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων για τα εμβόλια του CDC θεωρήθηκε «σφάλμα» και αναθεωρήθηκε σε 5.913 νεκρούς.
Ουσιαστικά με βάση το CDC των ΗΠΑ, από εμβόλια έχουν πεθάνει 5.913 αμερικανοί.
Ενώ έχουν πεθάνει 5.913 άτομα στις ΗΠΑ με βάση τα στοιχεία του Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων ή CDC o Biden ανέφερε ότι δεν γνωρίζει κανένα άτομο που έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του Covid 19 που νοσηλεύτηκε ή πέθανε.
Σε ερώτηση που ετέθη στον Πρόεδρο των ΗΠΑ… απάντησε
«Ίσως είναι δυνατόν, δεν ξέρω κανένα που νοσηλεύονται, στο ICU και έχει πεθάνει, οπότε τουλάχιστον μπορώ να πω ακόμη κι αν συνέβη κάτι λυπάμαι είναι τόσο μικρό ποσοστό, το εμβόλιο δεν απειλεί την ζωή», είπε ο πρόεδρος.
Μήπως ο αμερικανός Πρόεδρος διακινεί fake news;
Τα σχόλια του αμερικανού Προέδρου, έρχονται σε αντίθεση με τα ευρήματα του CDC που αναφέρει ότι περισσότερα από 5.000 εμβολιασμένα άτομα νοσηλεύτηκαν και περισσότεροι από 1.000 πέθαναν μόνο πρόσφατα.
«Τα εμβόλια COVID-19 είναι αποτελεσματικά και αποτελούν κρίσιμο εργαλείο για τον έλεγχο της πανδημίας.
Ωστόσο, κανένα εμβόλιο δεν είναι 100% αποτελεσματικό στην πρόληψη ασθενειών.
Θα υπάρχει ένα μικρό ποσοστό ατόμων που έχουν εμβολιαστεί πλήρως, που θα εξακολουθούν να αρρωσταίνουν, νοσηλεύονται ή πεθαίνουν από το COVID-19» αναφέρει το CDC στον ιστότοπο του.

Πηγή: bankingnews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας