Ο Σαλβίνι ζητεί πρόωρες εκλογές για να αποσπάσει απόλυτη εξουσία

750
σαλβίνι

Ο Ιταλός αντιπρόεδρος και ηγέτης της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι απαίτησε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών το συντομότερο δυνατό, τονίζοντας ότι δεν υφίσταται πλέον πλειοψηφία για τη στήριξη της κυβέρνησης.

Το κόμμα του υπουργού Εσωτερικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, η Λέγκα, συντάχθηκε χθες με την αντιπολίτευση και καταψήφισε το νομοσχέδιο, με το οποίο το Κίνημα των Πέντε Αστέρων επιχειρούσε να σταματήσει την κατασκευή της νέας υπερταχείας σιδηροδρομικής σύνδεσης Τορίνου – Λυόν.

Σύμφωνα με σημερινά ρεπορτάζ του ιταλικού Τύπου ο Σαλβίνι έχει ζητήσει από τον πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε, την άμεση αντικατάσταση υπουργών και ειδικά του υπουργού Υποδομών, Ντανίλο Τονινέλι, αρχιτέκτονα της πρότασης κατά της υπερταχείας TAV. Στο στόχαστρο φαίνεται επίσης να έχουν μπει οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Άμυνας καθώς ο αρχηγός της ακροδεξιάς Λέγκα θέλει να διασφαλίσει την εκτέλεση του αμφιλεγόμενου νόμου που που ποινικοποιεί τη διάσωση μεταναστών από ΜΚΟ.

Σε ομιλία του την Τετάρτη ενώπιον κομματικού ακροατηρίου ο Σαλβίνι δεν έκρυψε τη δυσφορία του για την πορεία του κυβερνητικού συνασπισμού και τις δικές του φιλοδοξίες.

Ο Σαλβίνι θεωρείται de facto ηγέτης της Ιταλίας αυτή τη στιγμή μετά και την θριαμβευτική νίκη του στις Ευρωεκλογές. Έκτοτε αν και αρχικά διαβεβαίωνε πως δεν αλλάζει τίποτα στον κυβερνητικό συνασπισμό, έχει επιλέξει να σηκώσει τους τόνους με συνεχείς προειδοποιήσεις προς τον κυβερνητικό εταίρο.

Ιταλικά μέσα αναφέρουν ότι έχει ξεκαθαρίσει πως είτε θα γίνει ανασχηματισμός είτε θα οδηγηθεί η χώρα σε κάλπες. Οι εντάσεις αυτές θέτουν σε κλοιό πιέσεων τα ιταλικά ομόλογα. Η απόδοση του δεκαετούς έκανε την Πέμπτη άλμα 10 μονάδων βάσης στο 1,52% έναντι κλεισίματος στο 1,42% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας