Ιστορική Έκκληση του ΚΚ Συρίας στα αριστερά κόμματα της Ευρώπης.

19557
Τουρκία

Απόφαση της ΚΕ του ΚΚ Συρίας (Bakdash)  για τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό.
Με αφορμή την εκστρατεία παραπληροφόρησης που έχει αρχίσει να γιγαντώνεται στην Ευρώπη και συνολικά στο Δυτικό κόσμο, σε σχέση με τα γεγονότα στη Συρία, το ΚΚ Συρίας (Unified), εξέδωσε ανακοίνωση στις 7 Δεκεμβρίου, με την οποία απευθύνεται στα κόμματα της ευρωπαϊκής αριστεράς, δηλώνοντας την διαθεσιμότητά του να παρέχει πληροφορίες σε σχέση με τη πραγματική κατάσταση στη Συρία.
Παράλληλα η ΚΕ του ΚΚ Συρίας (Bakdash)   τονίζει στην απόφαση της , στις 21 Νοεμβρίου, ότι «Κατά την εξέταση της πολιτικής κατάστασης από την Κεντρική Επιτροπή διαπιστώθηκε ότι κάτω από την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας κατά της Συρίας, το Κόμμα πρέπει να κινητοποιήσει όλες του τις  δυνάμεις για να αντιμετωπιστεί αυτή η βάναυση επίθεση, υπερασπιζόμενο την εθνική ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας».
Η έκκληση του  ΚΚ Συρίας (Ενιαίο) παρατίθεται ολόκληρη καθώς τα ντοκουμέντα από την αριστερά στη Συρία σπάνια δημοσιοποιούνται στη Δύση, ειδικά κείμενα με ιδιαίτερο περιεχόμενο, όπως αυτό.
«Σύντροφοι,
όπως είναι γνωστό, το κόμμα μας, μαζί με άλλα προοδευτικά και πατριωτικά κόμματα της Συρίας, αγωνίζεται ενάντια σε μια από τις πιο βάρβαρες ιμπεριαλιστικές επιθέσεις, από την εποχή του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και μετά.
Ο  αγώνας μας έρχεται σε σύγκρουση  με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια παγκόσμιας κυριαρχίας και ειδικότερα στην περιοχή που ονομάζεται «Νέα Μέση Ανατολή».
Μέχρι τώρα  δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων δολοφονήθηκαν, χιλιάδες οι τραυματίες και χιλιάδες οι οικογένειες που διέφυγαν σε πιο ειρηνικές περιοχές της Συρίας κι εκτός Συρίας. Αμέτρητες οι υλικές ζημιές. Χιλιάδες μικρές, μικρομεσαίες και μεγάλες βιομηχανίες καταστράφηκαν. Οι υποδομές της χώρας, σχολεία, νοσοκομεία, αρχαιολογικοί χώροι κι αρχαίες πόλεις καταστράφηκαν. Το Συριακό πετρέλαιο κι οι υπόλοιπες  πλουτοπαραγωγικές πηγές του λαού μας έγιναν αντικείμενο κλοπής και λαθρεμπορίου στην Τουρκία, του καθεστώτος της που είναι σύμμαχος των τρομοκρατικών οργανώσεων. Η αξία αυτών των ζημιών υπολογίζεται σε πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια.
Ο λαός της Συρίας, μαζί με την κυβέρνηση, τον στρατό και τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας, αντιστέκεται με θάρρος απέναντι στην επίθεση που ξεκίνησε το 2011.
Οι τρομοκράτες που πραγματοποιούν αυτή την επίθεση, έχουν έρθει από 80 χώρες κι υποστηρίζονται από τις παγκόσμιες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους.
Τώρα η απειλή επεκτείνεται από τη Συρία σε άλλες περιοχές και χώρες, όπως στη Γαλλία, στο Βέλγιο,  σε όλη την  Ευρώπη. Τώρα η τρομοκρατία είναι ένα διεθνές φαινόμενο κι οι ΗΠΑ είναι ο υπ’ αριθμόν ένα υποστηρικτής  του σχεδίου αυτού, που υλοποιούν τρομοκράτες και μισθοφόροι μαζί με ειδικούς δυτικών χωρών. Χρηματοδοτούνται από αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα, όπως η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, τα οποία προσφέρουν υποστήριξη στις τρομοκρατικές οργανώσεις σε συνεργασία με την Τουρκία.
Μπροστά σ’ αυτή τη σκληρή κατάσταση, η Συρία όφειλε να ζητήσει τη βοήθεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Η Μόσχα πρόσφερε στη Συρία την αναγκαία υποστήριξη για την Αντίσταση σ’ αυτή τη βάρβαρη επίθεση.
Η Ρωσική βοήθεια αποδιοργάνωσε τις δυτικές κυβερνήσεις και τα αντιδραστικά καθεστώτα της περιοχής, όπως η Τουρκία, το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία, άλλαξε ριζικά τη σχέση δυνάμεων στο πεδίο της μάχης και η Συρία μπόρεσε να ανακτήσει σημαντικό τμήμα από το έδαφος της μέσα σε 6 μήνες .
Η Συρία θα συνεχίσει τον αγώνα υπερασπιζόμενη το λαό της και θα ελευθερώσει κάθε σπιθαμή γης του Συριακού εδάφους από τους επιτιθέμενους.
Η κυβέρνηση της Συρίας πληροφόρησε  τη διεθνή κοινότητα για τους λόγους αίτησης βοήθειας προς  τη Ρωσική Ομοσπονδία.

 1. Η βοήθεια ήταν αποτέλεσμα νόμιμης αίτησης από την νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας.
 2. Σε συμφωνία με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και με όλες τις διεθνείς αποφάσεις για την αντιμετώπιση επίθεσης σε εσωτερικές υποθέσεις από άλλα κράτη.
 3. Κάθε χώρα που δέχεται επίθεση, έχει το δικαίωμα της άμυνας, σύμφωνα με τους νόμους και τους διεθνείς κανόνες.

Ενώ οι νόμιμες δυνάμεις που εκπροσωπούν τη Συρία συνεχίζουν την απελευθέρωση των περιοχών που κατέκτησαν οι τρομοκράτες, οι οποίοι προσπαθούν να επιβάλουν τους δικούς τους νόμους θεσμοθετημένους πριν 1.500 χρόνια, διαπράττοντας εγκλήματα , η Συρία επιδιώκει κι υποστηρίζει την πολιτική επίλυση της κρίσης, στη βάση διακοπής των πολεμικών επιχειρήσεων και την πλήρη αποχώρηση από τις κατεχόμενες περιοχές των  ξένων τρομοκρατικών δυνάμεων. Επιδιώκει, επίσης, δημοκρατικές εκλογές στη χώρα και εθνικό διάλογο με την αντιπολίτευση που εκφράζεται από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα της χώρας. Όμως, οι τρομοκράτες που διατηρούν σχέσεις με ορισμένες αντιπολιτευόμενες ομάδες, επιχειρούν τη συνέχιση της επίθεσης εναντίον της κυβέρνησης, ώστε να αποτύχουν οι πολιτικές διεργασίες της Γενεύης 1 και 2, η συνάντηση της Βιέννης και η συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ.
Σύντροφοι,
το αίμα τρέχει ακόμη στη Συρία κι ειδικά στο Χαλέπι, τη δεύτερη πρωτεύουσα της χώρας, απελευθερωμένη από τον Αραβικό στρατό της Συρίας και τους συμμάχους του. Οι τρομοκράτες αρνούνται τη διακοπή των εχθροπραξιών για να σωθούν οι ανθρώπινες ζωές των αμάχων, τους οποίους χρησιμοποιούν ως ανθρώπινες ασπίδες.
Σύντροφοι, το κόμμα μας επιβεβαιώνει τα εξής πραγματικά γεγονότα και στοιχεία:

 1. Είναι απαράδεκτο να μπαίνουν στο ίδιο επίπεδο οι εισβολείς με τα θύματα.
 2. Οι διεθνείς νόμοι δεν επιτρέπουν σε καμία χώρα να υπεισέρχεται στα εσωτερικά μιας άλλης χώρας. Όμως, αυτό ακριβώς κάνουν στη Συρία οι τρομοκράτες κι οι υποστηρικτές τους, ζητώντας την παραίτηση του προέδρου Άσαντ, όταν αυτό είναι μια απόφαση που ανήκει μόνον στην λαό της Συρίας.
 3. Οι εισβολείς έχουν ολόκληρη την ευθύνη για τις απώλειες και τις ζημιές στη χώρα.
 4. Η ιμπεριαλιστική επίθεση συνεχίζεται με την υποστήριξη μιας ιμπεριαλιστικής καμπάνιας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που πληρώνουν με εκατομμύρια δολάρια οι ΗΠΑ κι η Σαουδική Αραβία. Έτσι, τα γεγονότα που περιγράφουν για τη Συρία είναι πλαστογραφημένα. Αυτά τα πλαστογραφημένα γεγονότα διαδίδονται σ’ ολόκληρο τον κόσμο.
 5. Και στο Ιράκ δέχονται την ίδια επίθεση κι ο Ιρακινός λαός αντιστέκεται. Το καθήκον όλων των προοδευτικών δυνάμεων του κόσμου είναι η Αλληλεγγύη  στην Αντίσταση των λαών της Συρίας και του Ιράκ, εναντίον της παγκόσμιας τρομοκρατίας.

Σύντροφοι,
Τα προοδευτικά πολιτικά κόμματα στη Συρία αγωνίζονται ενάντια στον πόλεμο κι ενάντια στο άδικο οικονομικό εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας.
Ο λαός της Συρίας απέδειξε τον πατριωτισμό του, στη διάρκεια των χρόνων της ιμπεριαλιστικής επίθεση, βασισμένο στις ιδέες της δημοκρατίας, της προόδου και της ανεξαρτησίας. Ταυτοχρόνως υποστηρίζει την πολιτική λύση της κρίσης.
Το δικό μας κόμμα, στο πνεύμα της αμοιβαίας συνεργασίας είναι έτοιμο να προσφέρει όλες τις  απαντήσεις που αφορούν την κατάσταση στη Συρία.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας καλεί τα δικά σας πολιτικά κόμματα κι όλες τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις να συνεργαστούν, ώστε να εγγυηθούμε την ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα.
Συρία, Δαμασκός, Συριακό Κομμουνιστικό Κόμμα (Ενιαίο)»
Στη απόφαση της ΚΕ του Συριακού Κομμουνιστικού Κόμματος (Bakdash)  έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η αναφορά στις κοινωνικές δυνάμεις που στηρίζουν τον αντι ιμπεριαλιστικό αγώνα.
«Και επιβεβαιώνονται οι θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής  ότι οι περιστάσεις του αγώνα για εθνική ανεξαρτησία ,απαιτούν πλήρη σύγκρουση με τον οικονομικό νεοφιλελευθερισμό και πρωταρχική στήριξη του κράτους κοινωνικής πρόνοιας, το οποίο θα καλύπτει  τα συμφέροντα των μαζών των εργαζομένων.  Οι αγρότες, τα μικρά εισοδήματα στην πόλη και την ύπαιθρο  και οι μισθωτοί εργαζόμενοι, αυτά είναι τα κοινωνικά στρώματα που αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της συριακής εθνικής αντίστασης».

21 Σχόλια

 1. Ο Χαφεζ Ασαντ εκανε το τεραστιο λαθος να καταδιωξει καποτε το ΚΚΣυριας (με την ανοχη της Μοσχας) για να παραστησει τον “μουσουλμανο” στις χωρες του αραβικου συνδεσμου.(Το κομμα ΜΠΑΑΘ ειναι αριστερο μεν , κατι αναλογο με το ΠΑΣΟΚ η το κομμα του Ατατουρκ στην Τουρκια, αλλα προσπαθει να τηρει τις θρησκευτικες παραδοσεις, εστω και αν αυτο εμποδιζει τον αριστερο του προσανατολισμο) Δυστυχως τα λαθη πληρωνονται και καμμια φορα με αιμα. Πολυ ελπιδοφορο το οτι στη Συρια ολοι ενωθηκαν εναντια στον κοινο εχθρο. Υ.Γ. Η “αριστεροι” της κυβερνησης των Αθηνων τι περιμενουν για να ανοιξουν μια επιπεδου προξενειου εστω συριακη αντιπροσωπεια στην Ελλαδα? Τοσο πολυ τρεμουν τα “αφεντικα” τους?

 2. Θα πρέπει να ενημερώσουμε ότι και τα δύο ΚΚ της Συρίας συμμετέχουν στην κυβέρνηση Ασσαντ , κάτι που μάλλον αγνοούν μερικοί και εντός ΛΑΕ δυστυχώς , ελπίζω ελάχιστοι.
  Να υπενθυμίσω το κάλεσμα για την ”αντιιμπεριαλιστική ” ???? συγκέντρωση του Οκτώβρη , καθ’υπόδειξη και εντολή των Δυτικών Πρεσβειών και ΗΠΑ , ( προσωπικά δεν έχω γνωρίσει ”αντιιμπεριαλιστική ” συγκέντρωση με εντολή των …ιμπεριαλιστών ) όπου ο κύριος ομιλητής , ζητούσε να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί του ”αιμοσταγούς Ασσαντ και Ρώσων” στο Χαλέπι , φυσικά για να δώσουν τη δυνατότητα στους ισλαμοφασιστοπιθήκους του ΙΣΙΣ και FSA , να ανασυγκροτηθούν , οποία ταύτιση με ΗΠΑ και ΕΕ !!!
  Με αφορμή και την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη ??? και την ημερίδα της ΛΑΕ ( ΟΙ Παγκόσμιες Ημέρες επιβλήθηκαν και καθιερώθηκαν από τα γνωστά κέντρα της Παγκοσμιοποίησης στα πλαίσια της mass obedience δηλαδή μαζικής υπακοής των μαζών ) θα πρέπει να ενημερώσουμε ότι η πλειοψηφία των ευρισκόμενων εδώ ”προσφύγων η παράτυπων μεταναστών” είναι οι πρώην μισθοφόροι και αποκεφαλιστές του Συριακού Λαού , πολλοί εξ’αυτών είναι ποινικοί κρατούμενοι που απελευθερώθηκαν από ΙΣΙΣ και FSA , και είναι απορίας άξιον να επιδεικνύεται τόσο σπουδή για Ημερίδα ( της Παγκοσμιοποήσης , επαναλαμβάνω ) και όχι πχ για το διαφαινόμενο ξεπούλημα του Κυπριακού , πιό βέβαιο και από την βεβαιότητα του θανάτου , ( διάβαζε διζωνική -δικοινοτική δηλ.νέο χειρότερο ελεεινό , κατάπτυστο , εθνικά μειοδοτικό σχέδιο Αννάν ) , και η ΛΑΕ να μην διοργανώνει μία τέτοια ημερίδα και ακόμη χειρότερα να μην υπάρχει καν θέση παρά ” θολές περιγραφές ” με πολλαπλές ερμηνείες.. ( Κάτι .. περίεργα περί συμβίωσης δύο κοινοτήτων σαν να μην υπάρχει στρατός κατοχής , σαν να μην έγινε ποτέ καμιά εισβολή )
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη φιλοξενία
  Συντροφικά και με Εκτίμηση
  Τάσος Σαμπάνης , Οικονομολόγος , Συντονιστής ΠΕ ΛΑΕ Δάφνης – Υμηττού .

  • Ο Ασσαντ είναι αδελφός μας και προστάτης των ελληνορθόδοξων της συρίας!!!Και μπραβο στα εκει ΚΚ που βρίσκονται στο κυβερνητικό συνασπισμό.Η ΛΑΕ θα πρέπει να ανοίξει διπλωματικές σχέσεις με το κόμμα Ασαντ και να αντιταχθει εμπράκτως στο δυτικό σιωνιστικό ιμπεριαλισμό!!!

 3. “…θα πρέπει να ενημερώσουμε ότι η πλειοψηφία των ευρισκόμενων εδώ ”προσφύγων η παράτυπων μεταναστών” είναι οι πρώην μισθοφόροι και αποκεφαλιστές του Συριακού Λαού , πολλοί εξ’αυτών είναι ποινικοί κρατούμενοι που απελευθερώθηκαν από ΙΣΙΣ και FSA…”
  Η διαπίστωση είναι εξαιρετικά σοβαρή, έχουμε στοιχεία που να τη στηρίζουν;

 4. Έπαθλο για τον εργαζόμενο λαό και επιστέγασμα για το σημερινό του αγώνα πρέπει να είναι και θα είναι, μια καινούργια Συρία της δουλειάς, της λευτεριάς, λυτρωμένη από κάθε ξενική ιμπεριαλιστική εξάρτηση και από κάθε εκμετάλλευση, μ’ ένα πραγματικά παλλαϊκό πολιτισμό.
  χωρίς αυτή την προοπτική κινδυνεύεις να εκτεθείς

 5. Οι ξεφτίλες οι Ευρωαριστεροί όπως και στον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας έκαναν τις πλάτες στο ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ. ΠΙΣΩ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΕΩΣ “ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ” ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΚ ΣΥΡΙΑΣ “ΕΚΚΛΗΣΗ”.

  • Αμφισβητείτε τη γνησιότητα της έκκλησης του ΚΚ Συρίας;;; Δε νομίζουμε ότι έχετε τα στοιχεία για να το κάνετε. Επιπλέον, η έκκληση δεν απευθύνεται ονομαστικά σε κάποιες δυνάμεις. Όποια και να είναι η γνώμη μας για την «ευρωλάγνα» Αριστερά των χωρών της ΕΕ, αυτό δεν αφαιρεί το δικαίωμα από τη συριακή Αριστερά και, πολύ περισσότερο από το Κομμουνιστικό της Κόμμα, να ψάχνει διεθνή ερείσματα και διεθνείς συμμαχίες, προκειμένου να επιτύχει τους πολιτικούς του στόχους. Και δεν είμαστε εμείς που θα του υποδείξουμε σε ποιους θα απευθυνθεί και πώς θα το κάνει.

 6. Πολύ σωστά αυτά που λέει ο Δημήτρης Κάβουρας,υπό τον όρο βέβαια να δημιουργηθούν κ να υπάρξουν οι πραγματικές προϋποθέσεις,για την πραγμάτωση αυτής της διακήρυξης κ να μη μείνει κούφια λόγια,όπως την πρώτη φορά που διατυπώθηκε,σ” αυτήν εδώ τη χώρα.

 7. ”Aραβική άνοιξη” υπήρξε μόνο στην Τυνησία και στην Αίγυπτο ανεξάρτητα από την όποια κατάληξη,στην Λιβύη και τη Συρία είχαμε από την αρχή απροκάλυπτη ιμπεριαλιστική επέμβαση…Οποιος δεν το ξέρει είναι είτε εντελώς ανενημέρωτος,είτε καθοδηγούμενος.Φαίνεται πάντως και από τις τελευταίες εξελίξεις ότι ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος,ούτε στο πεδίο της μάχης ούτε στο πεδίο της επικοινωνίας!

 8. Ο Ζαχαριάδης είχε στείλει τρια Γράμματα. Στο 2ο και 3ο μιλάει για Ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Στην Συρία γίνεται Ιμπεριαλιστικός πόλεμος ανάμεσα σε ΗΠΑ Ε.Ε ΝΑΤΟ ΡΩΣΙΑ ΙΡΑΝ ΚΙΝΑ και τα αντίστοιχα τμήματα της Αστικής Τάξης που τους στηρίζουνε. Ολοι μαζί σφάζουνε τον Συριακό λαό και η τραγωδία είναι οτι το …Κ.Κ… διαλέγει Ιμπεριαλιστή που θα τους σφάξει. ΟΙ Κομμουνιστές πρέπει να μπούνε επικεφαλής Αυτοτελώς του λαού κάτω απο την δική τους Ταξική Σημαία να αντιμετωπίσουνε Ντόπια και ξένες Αστικές Τάξεις σαν Εισβολέα με Εξοδο απο τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο και νίκη της Εργατικής Λαικής Εξουσίας. Ο Καπιταλισμός σήμερα είναι παντού στο Ιμπεριαλιστικό Στάδιο στα πλαίσια της Ανισόμετρης Ανάπτυξης με σχέσεις Αληλεξάρτησης και διαφορετική θέση στην Ιμπεριαλιστική πυραμίδα. Ολα τα υπόλοιπα είναι προσφορά του Οπορτουνισμού στον Καπιταλισμό για την σωτηρία του με τα …πλατύσκαλα…

  • Αντιθέτως, οι «ίσες αποστάσεις» σε έναν πόλεμο που προκλήθηκε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με ευθύνη του αμερικανο-νατοϊκού ιμπεριαλισμού παραπέμπουν σε θέσεις μετατροτσκιστικών ομάδων τύπου ΣΕΚ (και SWP στη Βρετανία), που «ξεπλένουν» κανονικά το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ για τις πελώριες ευθύνες που έχουν για το γεωπολιτικό «μπάχαλο» που έχουν επιβάλει στην ευρύτερη περιοχή γύρω από τη χώρα μας… Το ότι θα έφταναν κάποιοι που αυτοπροσδιορίζονται ως «κομμουνιστές» και «υποστηρικτές του ΚΚΕ» να καθαγιάζουν τον Άγι Στίνα και τις αρχειομαρξιστικές παπάντζες του 70 χρόνια μετά, δεν θα το φανταζόταν ούτε ο πιο ευφάνταστος νους… Τα κόκκαλα του Ζαχαριάδη (που, κατά τα λοιπά, τον «αποκατέστησε» το ΚΚΕ και τον επικαλείται κιόλας) θα τρίζουν, εκεί που βρίσκονται…

 9. Μαρκέλα. Εμεινε κούφια λόγια γιατί το ΚΚΕ μετά το 1937…. δεν είχε Στρατηγικό στόχο τον Σοσιαλισμό αλλά την …λαοκρατία…… με αποτέλεσμα να Εγκλωβιστεί σε πολιτικό σχηματισμό με σοσιαλδημοκρατία και οπορτουνισμό οπότε Νομοτελειακά δεν διεκδίκησε την εξουσία την ώρα που αποχωρούσανε οι Γερμανοί. Αντίθετα με Κοινωνική Συμμαχία θα υπήρχε ο Αντιφασιστικός αγώνας στο πλευρό της ΕΣΣΔ και την ώρα που φεύγανε οι Γερμανοί θα γινότανε η σύνδεση Απελευθερωτικού Ταξικού. Η Κ.Δ διαλύθηκε το 1943 λόγω …..εθνικών ιδιομορφιών……..

  • Ήθελα να ‘ξερα, από τα σχεδόν 100 χρόνια ιστορίας του ΚΚΕ, πόσα από αυτά θεωρεί η σημερινή ηγεσία του, ότι το κόμμα είχε τη «σωστή γραμμή»;;; Γιατί, από έναν πρόχειρο υπολογισμό, κάπου 70 (ή και παραπάνω) χρόνια, βγαίνει, με βάση αυτά που γράφετε, ότι το κόμμα βρισκόταν σε «ιδεολογική και πολιτική πλάνη»…
   Λίγος περισσότερος σεβασμός στην ιστορία του ΚΚΕ από αυτούς που σήμερα χρησιμοποιούν το όνομά του στο δημόσιο λόγο τους, θα ήταν απολύτως χρήσιμος και αναγκαίος (και στους ίδιους)…

     • Η Ιστορία του ΚΚΕ είναι 98 χρόνια. ΟΙ Κομμουνιστές βγάζουμε συμπεράσματα απο το τι κατέστρεψε το Κ.Κ. Και είναι πολύτιμα.

     • Το μόνο συμπέρασμα που βγαίνει από τα γραφόμενά σας, είναι ότι από τα 99 (γιατί ιδρύθηκε στις 23/11/1918) χρόνια ιστορίας του ΚΚΕ, εσείς απορρίπτετε πολιτικά και ιδεολογικά γύρω στα 65 με 70… Μάλλον αυτό είναι που καταστρέφει εσάς και την πολιτική σας σκέψη (για το τι γίνεται με το ΚΚΕ γενικά, άλλη κουβέντα)…

 10. Μπορεί να μας εξηγήσει το ΚΚ Συρίας,πώς το δικαιολογεί,να συζητούν Ρωσία,Τουρκία κ Ιράν για την τύχη της Συρίας ερήμην της ίδιας;

 11. Δε σχολιάζω την αναφορά σε Συριζα,ΛΑΕ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Κατά τα άλλα,επειδή αυτή τη στιγμή στην αριστερά χάνει η μάνα το παιδί κ το παιδί τη μάνα,ακολουθώ την οδηγία του Τσε Γκεβάρα,να αναζητούμε κ να αξιοποιούμε το καλό στον άνθρωπο (κ στις οργανώσεις,προσθέτω). Σημείωση: Στην αριστερά συνυπολογίζω κ το κομμουνιστικό κίνημα,που παραδοσιακά υπάγεται εκεί.Υπάρχει,βέβαια ο νεωτερισμός,να διαχωρίζονται κομμουνιστικό κίνημα κ αριστερά,αλλά έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην παράδοση.

 12. Στο σχόλιο τογ Κώστα,28.12.16: Ασφαλώς δεν είμαι σε θέση,να βγάλω την πολιτική γραμμή του ΚΚ Συρίας μέσα στο καθιστικό μου.Εντυπώσεις κ άποψη μόνο μπορώ να έχω.Συμφωνώ για αυτοτελή συγκρότηση των επαναστατών κομμουνιστών (των όποιων τέλος πάντων υπάρχουν) με ταξική σημαία κ με τους στρατηγικούς στόχους που αναφέρει.Από κεί κ πέρα η ιστορική εμπειρία (στις περιπτώσεις Κίνας κ Κούβας) έχει αποδείξει τη χρησιμότητα τακτικών ελιγμών σε ζητήματα συμμαχιών,πάντοτε από θέση αρχών.Βέβαια η συμμαχία με ιμπεριαλιστές είναι εξαιρετικά προβληματική,όταν πρόκειται για μικρές χώρες,σαν τη Συρία.Εκεί δεν υπάρχει κ ιστορική εμπειρία,απ’ όσο ,τουλάχιστο έχω υπ’ όψιν.Υπάρχει μόνο η αντίστοιχη περίπτωση Κούρδων ΗΠΑ,που βρίσκεται σε εξέληξη.Γεγονώς είναι,ότι χωρίς τη Ρωσία,σ’ αυτή τη φάση κ εκεί που φτάσανε τα πράμματα,η Συρία ήταν χαμένη.Σημασία έχει,τι θα γίνει από δω κ μπρος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας