Ικαρία: Κινητοποίηση ενάντια στη φιέστα του υπουργείου Υγείας στο νοσοκομείο

1367
ικαρία

Κινητοποίηση κατά της  φιέστας που έχει στήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο νησί, διοργανώνουν σήμερα, Δευτέρα 20 Μαΐου στις 12.30 μ.μ., στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, σωματεία και φορείς της Ικαρίας.

Με κοινή ανακοίνωσή τους, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις οικοδόμων, ξενοδοχοϋπαλλήλων, εργαζομένων Δήμων Ικαρίας – Φούρνων, συνταξιούχων, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων και άλλοι μαζικοί φορείς, επισημαίνουν την εξαπάτηση που επιχειρείται με τα εγκαίνια αξονικού τομογράφου μόλις μια εβδομάδα πριν τις εκλογές:

«Αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση στα υπομνήματα μας, αναφορικά με την τραγική κατάσταση που βιώνουμε στο χώρο της Υγείας, με την συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση των δημόσιων δομών, έρχονται 1 βδομάδα πριν τις εκλογές να εγκαινιάσουν τον αξονικό τομογράφο στο ΓΝ – ΚΥ Ικαρίας, χωρίς να έχει διασφαλιστεί ακόμα η λειτουργία του.

Κάνουμε και εμείς απολογισμό για τα έργα και τις ημέρες της σημερινής κυβέρνησης στα χνάρια των προηγούμενων όπου:

Την περίοδο 2015 – 2018, πετσόκοψαν την κρατική χρηματοδότηση στα νοσοκομεία κατά 860 εκατ. ευρώ και τον ΕΟΠΠΥ κατά 414 εκατ. ευρώ. Αύξησαν τις ιδιωτικές δαπάνες Υγείας σε σχέση με τις δημόσιες σε 40%, διέλυσαν την κοινωνική ασφάλιση, εξαΰλωσαν τις συντάξεις, απογείωσαν τους φόρους, έβαλαν εισφορά υπέρ υγείας στους συνταξιούχους παίρνοντας τους άλλα 770 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας 2019 – 2022 προβλέπονται νέες περικοπές στη δημόσια Υγεία κατά 1 δισ. ευρώ.

Εγκαινιάζουμε και εμείς τις νέες κινητοποιήσεις του αγώνα σε συνέχεια αυτών που έχουν γίνει μέχρι στιγμής από το σύνολο των φορέων του νησιού μας και τον Δήμο Ικαρίας για τα θέματα Υγείας και εδώ και στην Αθήνα και οι αναλυτικές μας προτάσεις βρίσκονται στα συρτάρια του υπουργείου Υγείας και της Β’ ΔΥΠΕ Πειραιά.

Διεκδικούμε το αυτονόητο:

  • Όλες οι δημόσιες δομές Υγείας που υπάρχουν στο νησί μας, να στελεχωθούν με το αναγκαίο ιατρικό, νοσηλευτικό, βοηθητικό προσωπικό, με σχέση μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, για να καλύπτονται όλες οι ανάγκες των κατοίκων του νησιού μας, αλλά και των επισκεπτών που καταλήγουν το καλοκαίρι στο νησί.
  • Κέντρο Υγείας σε κάθε δημοτική ενότητα, πλήρως στελεχωμένο που να καλύπτει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας της περιοχής 24 ώρες το 24ωρο και 365 μέρες το χρόνο.
  • ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ διεκδικούμε τη στελέχωση με παιδίατρους σε όλες τις δομές Υγείας του νησιού μας, σύμφωνα με το υπόμνημα που κατατέθηκε πρόσφατα με υπογραφές 700 περίπου Ικαριωτών και αναφορές στο ελληνικό κοινοβούλιο τόσο από βουλευτή του ΚΚΕ, αλλά και βουλευτή του ΚΙΝΑΛ.

Ελπίζουμε ο Αξονικός Τομογράφος να λειτουργήσει άμεσα στο νοσοκομείο μας, για να ανακουφιστούν οι συμπατριώτες μας που έπρεπε να καταφύγουν σε ιδιωτικό κέντρο ή στην Αθήνα για εξετάσεις και να μην χρειαστεί να ξαναγίνουν εγκαίνια πριν τις βουλευτικές εκλογές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας