Ανιστόρητος και προκλητικός Ερντογάν: Η μεγαλύτερη γενοκτονία ήταν… κατά των Τούρκων!

1546
ερντογάν
Από την αποβάθρα της Σαμψούντας, γνωστή ως σημείο που ξεκίνησε ο Κεμάλ τον αγώνα «κατά των ξένων δυνάμεων», ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αρνήθηκε εκ νέου τη Γενοκτονία των Ποντίων. «Καμία τυραννία, καμία γενοκτονία. Εμείς ήμασταν αυτοί που χάσαμε γυναικόπαιδα και γέρους» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ επανέλαβε ότι «έδιωξαν τους εισβολείς».

Επιμένει τις προκλήσεις ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή τα 100 χρόνια από την 19η Μαΐου 1919, ημέρα της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Μιλώντας από την αποβάθρα της Σαμψούντας, το σημείο από όπου ο Μουσταφά Κεμάλ ξεκίνησε τον αγώνα «κατά των ξένων δυνάμεων», ο «Σουλτάνος» αρνήθηκε εκ νέου προκλητικά πως υπάρχει γενοκτονία των Ποντίων και πως η Τουρκία είναι υπόλογη και υπεύθυνη για τον αφανισμό εκατομμυρίων.

«Δεν υπάρχει, είπε, τίποτα για το οποίο να πρέπει η Τούρκοι να αισθάνονται ντροπή. Δεν έχει καταγραφεί καμία γενοκτονία, καμία τυραννία και καμία ενέργεια που να κάνει αυτό το έθνος να νοιώθει ντροπή, παρά τον τεράστιο πόνο και τις απώλειες που βίωσαν Οθωμανοί και Τούρκοι τους τελευταίους δύο αιώνες. H μόνη και μεγαλύτερη γενοκτονία της Ισορίας υπήρξε αυτή που κατά των Τούρκων με την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», είπε ο Ερντογάν.

«Κατά διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι Οθωμανοί πολεμούσαν γενναία σε τέσσερα μέτωπα αλλά δέχτηκαν πισώπλατο χτύπημα. Εμείς ήμασταν που χάσαμε πάλι εκατομμύρια γυναικόπαιδα και γέρους ανθρώπους», πρόσθεσε.

«Δεν έχει γίνει κανένα λάθος. Η μεγαλύτερη απάντηση που δώσαμε στην προδοσία ήταν να τους διώξουμε. Παρά τις μαρτυρίες της ιστορίας και τις καταγραφές στα αρχεία, εκείνοι που μας κατηγορούν εδώ και πάνω από έναν αιώνα, παραβλέπουν επίμονα τις διώξεις που υπέστη ο δικός μας λαός», υποστήριξε ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Όταν βρίσκουν ευκαιρία προσπαθούν να μας διαμελίσουν, όταν βρίσκουν ευκαιρία απ’ έξω προσπαθούν να μας περικυκλώσουν» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας εν συνεχεία για παγίδες και επιθέσεις κατά της ασφάλειας και της οικονομίας της χώρας του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας