Ιδρύεται Μουσείο Φιλελληνισμού

1042
μουσείο

Ένα νέο Μουσείο που θα καταγράφει την εξέλιξη του φιλελληνικού κινήματος πρόκειται να ιδρυθεί άμεσα, με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και της Εταιρείας για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό.

Το νέο Μουσείο συγχρονίζεται με την επέτειο διακοσίων χρόνων από το 1821, τιμώντας όσους διαχρονικά στήριξαν τη χώρα πριν, κατά τη διάρκεια και ύστερα από την Ελληνική Επανάσταση.

Το νέο Μουσείο θα διαθέτει περισσότερα από 2.000 αντικείμενα τέχνης και τεκμήρια, από την –έως τώρα μη προσβάσιμη για το ευρύ κοινό– συλλογή του Κωνσταντίνου Βελέντζα:

πίνακες Ευρωπαίων ζωγράφων με θέματα γύρω από την Ελληνική Επανάσταση και την Ελλάδα στις αρχές του 19ου αιώνα, αντικείμενα από μπρούντζο, πορσελάνη, ύφασμα, ξύλο και χαρτί, όπλα από τον αγώνα των Ελλήνων, καθώς και πάνω από 250 φιλελληνικά βιβλία (πρώτες εκδόσεις), παρτιτούρες φιλελληνικής μουσικής, επιστολές Ελλήνων αγωνιστών και Φιλελλήνων.

Μέσα από αυτά αποτυπώνεται η πορεία του φιλελληνικού κινήματος από τον 17ο αιώνα μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα, καθώς και ο ρόλος που διαδραμάτισε στον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία της χώρας. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας