Η Βολιβία απέλασε την πρέσβη του Μεξικού και δύο Ισπανούς διπλωμάτες

871
βολιβία

Την περασμένη εβδομάδα, το υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού κατηγόρησε τη Βολιβία για «παρενόχληση και εκφοβισμό» των διπλωματών του στην πρεσβεία του Μεξικού στη Λα Παζ.

Η κυβέρνηση της Βολιβίας δήλωσε τη Δευτέρα ότι είχε αποφασίσει να απελάσει την πρέσβη του Μεξικού και δύο Ισπανούς διπλωμάτες.

Η κυβέρνηση έδωσε 72 ώρες περιθώριο στην πρέσβη Μαρία Τερέζα Μερκάδο καθώς και στους διπλωμάτες Κριστίνα Μπορεγκουέρο και Αλβάρο Φερνάντεζ να εγκαταλείψουν τη Βολιβία.

Οι εξελίξεις έρχονται αφότου το πρακτορείο Reuters έκανε γνωστό ότι το υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού κατηγόρησε τη Βολιβία για «παρενόχληση και εκφοβισμό» των διπλωματών του στην πρεσβεία του Μεξικού στην Λα Παζ, ζητώντας συνάντηση με Βολιβιανό επιτετραμμένο.

Το υπουργείο ανέφερε πως η επιτήρηση της πρεσβείας του, καθώς και η ενισχυμένη αστυνομική παρουσία γύρω από το κτίριο, ισοδυναμούν με εισβολή στην πρεσβεία και είναι αντίθετες με το άρθρο 22 της Σύμβασης της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις.

Η ένταση μεταξύ των δύο χωρών κλιμακώθηκε μετά την παραίτηση του Βολιβιανού προέδρου Έβο Μοράλες υπό την πίεση ομάδας στρατιωτικών.

Η Τζανίνε Άνιες, δεύτερη αντιπρόεδρος της Γερουσίας, ανέλαβε καθήκοντα προσωρινής προέδρου μετά την παραίτηση του Μοράλες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας