Η ΛΑ.Ε απαντά σε κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και Π. Σκουρολιάκο για το σκάνδαλο διαγραφής φόρων ακίνητης περιουσίας Μονών Αγίου Όρους

3734
ΣΥΡΙΖΑ

Είναι ντροπή κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ να κρύβονται και να βγάζουν στο ”μεϊντάνι” τον Π. Σκουρολιάκο να παραπληροφορεί και να επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για το σκάνδαλο της διαγραφής οφειλόμενων φόρων παρελθόντων ετών (ΦΑΠ και ΕΤΑΚΤ) από Μονές του Αγίου Όρους για την μη ιδιοχρησιμοποιούμενη ακίνητη περιουσία τους.

Υπάρχει γενικός σεβασμός για το Άγιο Όρος αλλά είναι άλλο ο σεβασμός και άλλο πράξεις φορολογικής ασυλίας απέναντι του.

Τα όσα ο Π. Σκουρολιάκος ισχυρίζεται στη δήλωση του είναι τουλάχιστον τραγικά και για λύπηση.

Πρώτον: O Π. Σκουρολιάκος δεν μας εξηγεί: Γιατί, αφού όλα ήταν τόσο διάφανα, αθώα και αυτονόητα, η τροπολογία δεν εισήχθη κανονικά από την κυβέρνηση;

Γιατί περιφέρετo από νομοσχέδιο σε νομοσχέδιο, για να καταλήξει παράνομα να ψηφισθεί σε νομοσχέδιο άσχετο με το περιεχόμενο της και από αναρμόδιο υπουργό;

Γιατί , ακόμα κατετέθη εκπρόθεσμα, παράνομο και αυτό, λίγες ώρες πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου (γνωστή μεθόδευση αλά Πάχτα) και κυρίως γιατί κατετέθη και ψηφίστηκε χωρίς Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου και επομένως χωρίς εκτίμηση της απώλειας εσόδων του Δημοσίου;

Δεύτερον: Αλήθεια, γιατί η κυβέρνηση κάνει ”γαργάρα” μέχρι σήμερα, έστω εκ των υστέρων, το ύψος των χαρισθέντων φορολογικών υποχρεώσεων των Μονών του Αγίου Όρους και το ποιες Μονές αφορά η διαγραφή φόρων;

Πότε άραγε, ως έχει υποχρέωση με βάση το νόμο, θα δώσει στη δημοσιότητα σχετική εκτίμηση του Γενικού Λογιστηρίου;

Τι φοβάται;

Γιατί παραβιάζει χονδροειδώς τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα;

Πιστεύει ότι, επειδή υπάρχει μια βρώμικη συναίνεση και σιωπή γύρω από το σκάνδαλο, θα μείνει ατιμώρητη;

Τρίτον: Ο Π. Σκουρολιάκος, θρασύτατα και χωρίς αιδώ, ισχυρίζεται, προκειμένου να δικαιολογηθεί, ότι εκ παραδρομής τότε, εννοεί το 2013, δεν τακτοποιήθηκε η μη καταβολή των φόρων ακίνητης περιουσίας από τις Μονές.

Δηλαδή, ο Σκουρολιάκος μας λέει με κυνικότητα ότι επειδή κακώς, κάκιστα οι Μονές του Αγίου Όρους εξαιρέθηκαν μόνο αυτές από τον ΕΝΦΙΑ, και τότε όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν αντισταθεί (να σημειώσουμε ότι η Εκκλησία της Ελλάδας υπόκειται σε ΕΝΦΙΑ), θα έπρεπε εξ αυτού του λόγου να διαγραφούν και οι υποχρεώσεις τους από τους προηγούμενους του ΕΝΦΙΑ φόρους ακίνητης περιουσίας (ΦΑΠ και ΕΤΑΚΤ), στους οποίους σωστά οι Μονές είχαν υπαχθεί.

Τέτοια θρασύτητα, λοιπόν, ο Σκουρολιάκος. Γι’ αυτό και κατέθεσε τροπολογία για να διορθώσει την παραδρομή, αντί να καταθέσει τροπολογία για να υπαχθούν και οι Μονές του Αγίου όρους στον ΕΝΦΙΑ, εφ’ όσον ο τελευταίος δεν καταργείται, όπως θα έπρεπε και είχε υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέταρτον: H τροπολογία σκάνδαλο εξαιρεί ρητά, με τροποποίηση των σχετικών διατάξεων, τις Μονές του Αγίου Όρους όχι μόνο από τον ΕΝΦΙΑ, πράγμα που κακώς νομοθετήθηκε το 2013, αλλά και από τους προηγούμενους φόρους ακίνητης περιουσίας (ΦΑΠ και ΕΤΑΚΤ), στους οποίους υπόκειτο, απαλλάσσοντας έτσι τις Μονές από νόμιμους φόρους, αγνώστου σε μας ύψους, εφ’ όσον δεν έχουν εκδοθεί γι’ αυτούς μέχρι τη δημοσίευση της τροπολογίας στην εφημερίδα της κυβέρνησης, πράξεις καταλογισμού.

Το γεγονός ότι η σκανδαλώδης αυτή τροπολογία ψηφίστηκε και από τη ΝΔ και από τη Χρυσή Αυγή, ενώ τα περισσότερα από τα άλλα κόμματα ψήφισαν ”παρών”, δεν την εξιλεώνει, ούτε την δικαιολογούν αστήρικτες, ούτως ή άλλως, αναφορές του τύπου και ”σεις τα ίδια κάνατε” και επομένως μαζί τα ξανακάνουμε και θα τα κάνουμε αιωνίως.

Κάποτε, όμως, θα υπάρξουν συνέπειες και βαριές συνέπειες. Και δεν θα αργήσουν.

Ιδού ολόκληρη η απαράδεκτη δήλωση του Π. Σκουρολιάκου:

Να ξεκαθαρίσουμε κατ αρχήν ότι ΔΕΝ αφορά την καταβολή του ΕΝΦΙΑ. Γι΄ αυτό είχε φροντίσει η προηγούμενη κυβέρνηση που με απόφαση της έχει χαρισθεί αυτός ο φόρος  στις μονές το  2013. Η ρύθμιση για την οποία συζητάμε, αφορά παλιά χρέη από ΕΤΑΚΤ και Ακίνητη Περιουσία των χρόνων 2008 έως 2013  που εκ παραδρομής τότε δεν ταχτοποιήθηκε η μη καταβολή τους.  Αυτή η απαλλαγή  των φόρων είναι παλιά υπόθεση, έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα και έχει να κάνει με εκτάσεις που παραχώρησαν οι μονές κατά το 1922 με 1924 στους πρόσφυγες από την Μικρά Ασία αλλά και σε ακτήμονες.

Κάθε χρόνο από τότε, λοιπόν, αποφασίζεται (όπως και φέτος) η παραγραφή τους. Το ίδιο κάναμε και το 2016 όπου είχαν συνυπογράψει και η Νέα Δημοκρατία και το Πασόκ. Φέτος, η ΝΔ δεν υπέγραψε αλλά ψήφισε θετικά και το Πασόκ επίσης δεν υπέγραψε αλλά ψήφισε παρών. Γιατί; Προφανώς  εφαρμόζοντας το δόγμα «αντιπολίτευση να ναι κι ότι να ναι», διακινώντας παράλληλα   τη θεωρία που λέει πως ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμά την εκκλησία. Μονά ζυγά δικά τους δηλαδή!

Ο καθείς  βεβαίως αντιλαμβάνεται ότι η ρύθμιση αυτή, είναι κυβερνητική απόφαση. Αλλιώς δεν θα γίνονταν δεκτή στο νομοσχέδιο για την ψηφιακή πολιτική και δεν θα υπερψηφίζονταν.

Όλοι το κατανοούν αυτό. Και εκείνοι που ερωτούν ειλικρινά και εκείνοι και κάνουν ανοιχτά πόλεμο στην κυβέρνηση (με γεια τους με χαρά τους),  και αυτοί που παριστάνουν  τους  «αγνούς διερωτώμενους», υποκρινόμενοι ότι στηρίζουν την κυβέρνηση. (Τρομάρα τους).

Αγαπητοί φίλοι. Αν δεν πίστευα πως καλά κάνω δεν θα έβαζα την υπογραφή  μου. Ήξερα πως θα γίνω εύκολη λεία στους γνωστούς συκοφάντες και παραπληροφορείς.  Υπέγραψα λοιπόν ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  για τις μονές του Αγίου Όρους εν πλήρη συνειδήσει και σε απόλυτη αρμονία με την πολιτική της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας